Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Melkein pilvistä
6°C
Tuuli: 3 m/s W
 

Hauhon musiikkijuhlien 20. juhlavuosi jatkuu elokuussa

Heinäkuun 7.-9. päivänä Hauholla, Rengossa ja Hattulassa järjestetyt konsertit aloittivat Hauhon musiikkijuhlien 20-vuotisjuhlat. Yleisö löysi paikalle ilahduttavasti ja tilavien konserttipaikkojen ansiosta elävästä musiikista päästiin nauttimaan jälleen kollektiivisesti mutta turvallisesti. Maksuttomien konserttien yleisömäärä oli hieman alle 500.

Seuraavassa konsertissa Hauhon kirkossa elokuun 29. päivänä esiintyy suomalaisen musiikkielämän legenda Pepe Willberg yhtyeineen. Illan teema Runot ja sävelet pitää sisällään Lauluja rakkaudesta, toivosta ja kaipuusta.

Toisen juhlakonsertin otsikko on Sielun vaellusta. Hauhon kirkossa syyskuun 25. päivänä järjestettävän konsertin ohjelman suunnittelijaksi kutsuttiin radion sinfoniaorkesterin soolofagotisti Otto Virtanen. Muut esiintyjät ovat Hauhon musiikkijuhlilta vuosien varrelta tuttuja taiteilijoita kuten Emma Vähälä, Jukka Harju, Olli Kilpiö ja Mikko Ivars.

Konsertin ohjelma on tapahtuman profiilin mukainen, ennakkoluulottomat teosvalinnat eri vuosisadoilta tarjoavat tuttuja muistumia ja esittelevät oman aikamme säveltäjiä. Ensimmäistä kertaa kuullaan myös Otto Virtasen sovitus Robert Schumannin teoksesta Adagio ja Allegro käyrätorvelle ja jousikvintetille.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.