Keskiviikko 01.04.2020
Nimipäivät: Raita, Pulmu, Peppi
Lammi
Selkeää
3°C
Tuuli: 5 m/s PL
 

Hauhon musiikkijuhlat käynnistyvät Hahkialan kartanolta

Heinäkuussa 18. kertaa järjestettävät Hauhon musiikkijuhlat näkyvät ja kuuluvat jälleen ympäri Kanta-Hämettä heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Suurin osa tapahtuman kahdeksasta konsertista järjestetään Hauholla, mutta myös juhlien ohjelmaan vakiintuneet Rengon kirkko ja Lammin Turvantalo toimivat esiintymispaikkoina. Vuoden tauon jälkeen festivaali palaa myös Hattulan kirkkoon uuden tukijan mahdollistamana.

Festivaalit käynnistyvät keskiviikkona konserteilla Hahkialan kartanolla ja Rengon kirkossa. Torstaina festivaalit jatkuvat jälleen Hahkialassa ja illalla Hattulan kirkossa, perjantaina vuorossa on kartanokonsertin lisäksi perinteinen Hauhon kirkkokonsertti. Lauantaina festivaali saapuu Lammin Turvantalolle ja illalla on päätöskonsertin vuoro Hahkialan makasiiniklubilla.

Tänä vuonna Hahkialan Kartanon konserttikatsomo on rakennettu hieman väljemmäksi ja mukavammaksi. Jotta tarjolla olevien yleisöpaikkojen määrä ei kuitenkaan vähenisi, myydään sivuhuoneeseen vastaavasti lippuja salin paikkojen loputtua. Sivuhuone on perinteisesti ollut esiintyjien ja vapaalippulaisten käytössä. Vaikka aivan kaikkea ei näekään, on kuuluvuus mainio, ilma raikas ja hintakin hieman huokeampi. Puhumattakaan tunnelmasta, jota voi kuvailla vain ja ainoastaan aidoksi kamarimusiikkikonsertin tunnelmaksi!

Hauhon musiikkijuhlien house-orkesteri on tuttuun tapaan Virtuosi di Kuhmo, jossa soittaa myös vastikään viulunsoiton professoriksi Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopistoon nimitetty Elina Vähälä. Hän aloittaa tehtävässään syksyllä 2019.

Viulisti Elina Vähälä on alusta saakka ollut Hauhon musiikkijuhlien vakioesiintyjä. Keväällä hänet valittiin viulunsoiton professoriksi Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopistoon. Kvua: Hauhofestival

”Wien on klassisen musiikin keskus, siellä ovat toimineet ja vaikuttaneet musiikinhistorian kaikkein suurimmat nerot. On tavattoman inspiroivaa saada alkaa työskennellä sellaisessa ympäristössä ja erittäin maineikkaassa koulussa. Minulle henkilökohtaisesti on tärkeää, että tehtävään nimenomaan haettiin aktiivista kansainvälistä uraa tekevää taiteilijaa”, Vähälä sanoo.

Katso Hauhon musiikkijuhlien ohjelma täältä >>

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.