Sunnuntai 01.10.2023
Nimipäivät: Rauno, Rainer, Raine

Tuuli:
 

Hauhon musiikkijuhlat alkavat tiistaina – ennakkomyynti ennätysvilkasta

Viisipäiväisen Hauhon musiikkijuhlien ennakkomyynti on sujunut vilkkaasti. Hauhon musiikkijuhlat levittäytyvät alkavalla viikolla jälleen ympäri Kanta-Hämettä. Tapahtuman kahdeksan konserttia ovat kiinnostaneet myös yleisöä, sillä ennakkoon lippuja on myyty ennätysmäärä.

– Hauhon musiikkijuhlien yleisöpohja onkin laajentunut vuosien varrella paikallisväestöstä ja kesäasukkaista myös muualta Suomesta paikalle saapuviin musiikinystäviin. Suurin osa Hahkialan Kartanolla järjestettävistä konserteista on jo myyty loppuun, mutta iltakonsertteihin Hauhon, Rengon ja Hattulan kirkoissa sekä Lammin Turvantalolla on lippuja saatavana myös ovelta, kertovat fetivaalin taiteelliset johtajat, Mikko Ivars ja Olli Kilpiö.

Klassisen kamarimusiikin lisäksi viikon aikana kuullaan myös suomalaisia jazzin huippuja. Musiikkijuhlien uudessa konserttipaikassa Lammin Turvantalossa esiintyvät keskiviikkona 5.7. pianisti Seppo Kantonen ja kitaristi Teemu Viinikainen seuranaan Filharmoonisen viihdejousikon kvartetti. Lauantaina tapahtuman taas päättää kitaristi Marzi Nyman yhdessä vibrafonisti Arttu Takalon kanssa.

Seppo Kantonen. Kuva: Hauhon musiikkijuhlat

Seppo Kantonen. Kuva: Hauhon musiikkijuhlat

Pianisti Seppo Kantonen on soittanut komean uransa varrella niin monissa yhteyksissä, että lyhyessä katsauksessa on mahdotonta tehdä oikeutta monipuolisen pianistin kaikille tekemisille. Kantosen työnantajiin on vuosien varrella kuulunut niin UMO, saksofonisti Eero Koivistoinen, rumpali Jukkis Uotila kuin lukuisat Sibelius-Akatemian jazzosaston opiskelijatovereiden bänditkin. Kantosen omista yhtyeistä mainittakoon basisti Uffe Krokforsin ja rumpali Markku Ounaskarin kanssa kesällä 1997 syntynyt Klang-trio sekä 2000-luvun alussa trumpetisti Verneri Pohjolan, basisti Antti Lötjösen sekä rumpali Mika Kallion kanssa muodostettu Tokka-kvartetti.

Suomen satavuotisjuhla noteerataan erityisesti tapahtuman avajaiskonsertissa Rengon kirkossa, missä Ylioppilaskunnan Laulajien kaksoiskvartetti tulkitsee suomalaisia mieskuorosävelmiä eri aikakausilta aina Paciuksesta Rautavaaraan. Nuoren suomalaisen muusikkopolven korkeaa tasoa esittelee vuoden 2017 ”Nuori Taiteilija”, pianisti Ossi Tanner. Tänä vuonna nuori taiteilija esiintyy oman Hahkialan Kartanon soolokonserttinsa lisäksi myös muiden festivaalin taiteilijoiden seurassa Hauhon kirkossa 7.7.

Hauhon musiikkijuhlien yhdeksi tavaramerkiksi historiallisten konserttipaikkojen ja kotoisan tunnelman lisäksi on muotoutunut festivaalin ohjelmisto. Vuosittain pyritään tuomaan suomalaisyleisön kuultavaksi myös historian aikana unohduksiin jääneitä säveltäjiä ja heidän teoksiaan. Monesti nämä säveltäjät ovat kaiken lisäksi olleet omana aikanaan hyvin suosittuja ja syystä tai toisesta jääneet tulevina aikoina vähemmälle huomiolle. Yksi teosharvinaisuus – itävaltalaisen Egon Kornauthin 1900-luvun alussa sävelletty jousisekstetto on kuultavissa Virtuosi di Kuhmon konsertissa Hattulan kirkossa 6.7. Tähän Hattulan seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestettävään konserttiin on vapaa pääsy.

Lippuja muihin konsertteihin myy ennakkoon Ticketmaster, lippuja iltakonsertteihin on saatavana myös tuntia ennen konsertin alkua ovelta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.