Sunnuntai 01.10.2023
Nimipäivät: Rauno, Rainer, Raine

Tuuli:
 

Hauhon historian kolmas osa valmistuu ensi vuonna

Hauho-seura tekee historiaa rennosti hyvästä ruuasta nautiskellen ja parketilla pyörähdellen. Nimittäin Hauhon historian kolmatta osaa rahoitetaan muun muassa perinteisillä illallistanssiaisilla, joita vietettiin viime lauantaina. Hauhotalo oli täynnä juhlijoita, myytyjä lippuja oli juhlan alkaessa yli 150.

Pitopöytä kootaan niistä herkuista, joita talkoolaiset osaavat parhaiten tehdä. Ja hyvin maittoi tänäkin vuonna! Kuva: Jouni Lehtonen

Pitopöytä kootaan niistä herkuista, joita talkoolaiset osaavat parhaiten tehdä. Ja hyvin maittoi tänäkin vuonna! Kuva: Jouni Lehtonen

Pitopöytä oli jälleen koottu talkoilla. Hauholaisista taloista löytyy ruuanlaiton taitajia, ja periaate on että jokainen tekee mitä parhaiten osaa. Tällä kertaa ylistystä saivat osakseen sekä sillit että taivaalliseksi mainittu savulohiherkku. Myös salaattipöydän antimet maittoivat. Salaattipöydästä löytyi muun muassa mummolan hölskytyskurkkuja, niitä jotka maistuvat kesälle ja lapsuusmuistoille. Pääruokana nautittiin paistettua porsasta jallukastikkeen kera.

Sopivan liukkaalla tanssilattialla pyörähdeltiin tanssiorkesteri Memoriesin tahdittamina. Hauhon historian kolmannen osan pitäisi valmistua ensi vuoden lopussa, mutta saapa nähdä malttavatko hauholaiset pitää edes välivuotta illallistanssiaisista. Hyviä kohteita näin hauskalla talkootyöllä kerätylle tuotolle varmasti löytyy jatkossakin.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.