Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Hauholla kynnetään nostalgisesti

 

Kenestä mestarikyntäjä? Hauholla mitellään veteraanikalustolla kyntämisen jalossa taidossa ensi lauantaina. Kuva: Viestintämylly-hanke.

Ensi lauantaina kynnetään Hauholla veteraanisarjan avoin kyntökilpailu. Mukaan on ilmoittautunut tähän mennessä kuusi kyntäjää vanhoilla traktoreilla ja kaksiteräisillä sarka-auroilla.

Kyntäminen tapahtuu kirkonkylässä Hauhontien varrella olevalla sänkipellolla kello 11 alkaen.

Pälkäneläinen Pekka Koskelo on tulossa puolustamaan viimevuotista mestaruuttaan, jonka hän nappasi hauholaisten ja lammilaisten kyntäjien edestä.

Tänä vuonna hauholaiset ovat saaneet liikkeelle lisää takavuosien mestarikyntäjiä kyntömainettaan puolustamaan. Luvassa on kepeä, mutta tiukka mittelö.

Veteraanikaluston rinnalla näytillä on tuoreempaa konekalustoa, kun tapahtuman yhteistyökumppani Witraktor tuo paikalle nykyaikaista traktorikalustoa.

Myös paikallisten viljelijöiden uudempaa kalustoa on näytillä. Pro Hauhonselkä ry esittelee paikalla toimintaansa ja käynnistymässä olevaa Hauhon pitäjän vesienhoitohanketta nimeltään Oma visio.

Kyntötapahtuma käynnistettiin viime vuonna Hämeen Mokian Viestintämylly-hankkeen toimesta ajatuksena luoda Hauholle uusi tapahtuma kesäkauden ulkopuolelle.

Tapahtuman tarkoitus on esitellä yleisölle maaseudun lähituotantoa ja maaseudun mahdollisuuksia.

Kyntö 23 -tapahtuma lauantaina 30.9.2023 kello 10.30–13.30 Köykän pellolla osoitteessa Hauhontie 207, Hauho. Puffetti. Vapaa pääsy. Järjestää Hauhon aktiivijuurikkaanviljelijät.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.