Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Hauholla huvitellaan historian hyväksi

Hauho-Seura järjestää lauantaina 18. maaliskuuta Illan historian hyväksi. Illanvieton tuotto käytetään Hauhon pitäjänhistorian kolmannen osan kirjoittamiseen. Illallispöytä maukkaine ruokaherkkuineen valmistuu rakkaudesta kotiseutuun ja hauholaisen talkootyön tuloksena.

Kuva: Jouni Lehtonen

Hauho-Seuran illanviettoon katettava noutopöytä rakentuu 100-vuotiaan itsenäisen Suomen ruokahistoriaa kunnioittaen ja yhdessä tehden. Kuva: Jouni Lehtonen

Illan ruokalista sisältää kattauksen maittavia herkkuja, jollaisia tarjottiin Hauholla jo itsenäisyytemme aamunkoissa. Noutopöytään katetaan monipuolinen salaatti- ja sillivalikoima. Tarjolla on niin hölskytyskurkkuja kuin rosollia hämäläistä piimäjuustoa unohtamatta. Pääruokana tarjotaan paistettua possua haudutettujen juurikkaiden ja keitettyjen perunoiden kera. Jälkiruokana on sadan vuoden takaisessa Suomessa ensiesiintymisiään suomalaiskodeissa tehnyttä jäätelöä kotimaisten marjojen kanssa.

Hauho-Seuran tavoitteena on saada jälleen Hauhotalo täyteen iloisia ihmisiä, jotka juhliessaan kerryttävät kuin huomaamatta yhteistä hyvää. Illan ohjelmassa on puhe kotiseudulle, musiikkia ja tanssia, jota tahdittaa tanssiorkesteri Memories. Jännitystä iltaan tuo perinteiset tuotearpajaiset.

– Tarkoituksena on järjestää hauska ja rento illanvietto hyvässä seurassa hyvästä ruoasta ja juomasta nauttien. Myymme iltaan 150 pääsylippua, ja niitä on vielä saatavissa, Hauho-Seuran tiedottaja Jouni Lehtonen kertoo.

Seuran järjestämän tapahtuman tuotto käytetään Hauhon pitäjänhistorian kolmannen osan kirjoittamiseen. Illalliskortti maksaa 40 euroa. Niitä myyvät Hauho-Seuran johtokunnan jäsenet. Illalliskortteja on myynnissä myös Hauhon kirjastossa ja kirkkoherranvirastossa.

Hauho-Seura kumppaneineen kerää rahaa pitäjänhistorian kolmatta osaa varten muun muassa järjestämällä tällaisia tapahtumia ja talkoita sekä myymällä Hauho-tuotteita. Hauho-Seura haastaa hauholaisia rahankeruuseen yhteisen historian hyväksi. Hauhotalossa järjestettävää juhlaa ovat tukemassa monet lähiseudun yritykset.

Hauho-Seuran järjestämä ”Ilta historian hyväksi” Hauhotalossa, Kirkkotie 5, Hauho, lauantaina 18.3.2017 kello 18 alkaen. A-oikeudet. Illalliskortti maksaa 40 euroa ja ne on varattava ennakkoon osoitteesta info@hauho-seura.fi tai puh. 040 589 3313.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.