Tiistai 06.06.2023
Nimipäivät: Kustaa, Kyösti, Kustavi
Lammi
Pilvistä
13°C
Tuuli: 3 m/s NW
 

Este- ja koulukilpailut Verrattomassa

Ratsastusseura Verraton järjestää toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna este- ja koulukilpailut. Estekisa on lauantaina 6.5. ja koulukilpailu sunnuntaina 7.5. Seura on toiveikas, että kilpailu houkuttaisi kilpailijoita osallistumaan kauempaakin. Siitäkin huolimatta, että viime aikoina kilpailuihin on ollut vaikea saada osallistujia. Alkuvuodesta kilpailuja on jouduttu perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Ratsastusseura Verrattoman este- ja koulukisat kisataan Ratsutalli Verrattoman uudella, isolla kentällä. Kuva toukokuulta 2016. Kuva: Susanna Mattila

Ratsastusseura Verrattoman este- ja koulukisat kisataan Ratsutalli Verrattoman uudella, kilpailuvaatimukset täyttävällä kentällä. Kuva toukokuun 2016 kilpailuista. Kuva: Susanna Mattila

– Kun kerran kilpailut järjestetään, samalla vaivalla menisi isompikin kilpailijamäärä. Ylipäätään trendi on kuitenkin ollut se, että aika vähän tulee seuran ulkopuolisia kilpailemaan, kertoo Sari Kettunen Ratsastusseura Verrattomalta.

Ratsastajaliitto muutti kilpailusääntöjä tälle vuodelle siten, että ykköstason kilpailuissa kilpailevilla pitää olla lunastettuna 10 euron kilpailulupa. Lupa on voimassa koko vuoden.

Sari Kettunen arvelee, että lupamaksua on päätetty periä laskevan jäsenkehityksen vuoksi. Ratsastusharrastus ei sinänsä ole missään aallonpohjassa, mutta paitsi kilpaileminen myös ratsastuskoulujen oppilasmäärät ovat ollut pitkään laskusuuntainen.

Kettusella tulee tänä vuonna täyteen 20 vuotta ratsastuskouluyrittäjänä. Vuosi on ensimmäinen, kun tunneilla kävijöitä on edellisvuotta vähemmän.

– Tähän asti ratsastustuntilaisten määrä on kasvanut tasaisesti. Nyt ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneen vuoteen tilanne on toinen, Kettunen toteaa.

Monella on omia hevosia, jotka vievät aikaa ja rahaa. Se mistä säästetään, on tunneilla ja valmennuksissa käyminen. Tai sitten ratsastetaan tuttavien hevosilla omatoimisesti.

– Näin ei tietenkään saisi olla, sillä ilman opetusta omat taidot eivät kehity ja hevonenkin voi oppia väärille tavoille, Kettunen muistuttaa.

Toisaalta ne ratsastajat, jotka käyvät tunneilla ovat uskollisia tallilleen. Myös kesäleirien osalta kysyntä on pysynyt hyvällä tasolla. Ensi kesän leirit on Verrattomassa myyty pääosin loppuun, jäljellä on enää joitakin hajapaikkoja.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.