Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Esitelmä Werner Holmbergin jalanjäljissä

Hämeenlinnan Taidemuseon Werner Holmbergin näyttelyssä kuullaan torstaina esitelmä, jossa tutkija Anne-Maria Pennonen johdattelee Werner Holmbergin matkoihin Saksassa ja Suomessa.

Holmberg (1830–1860) tunnetaan paitsi upeista ja yksityiskohtaisista maisemateoksistaan, myös suomalaisen taiteen uranuurtajana. Näkymät Hämeen mutkaisilta teiltä ja idyllisiltä järvenrannoilta, Düsseldorfin seudun vehmaista maalaismaisemista ja Pirkanmaan talonpoikaismiljööstä kuuluvat Suomen taiteen tunnetuimpiin teoksiin.

Werner Holmbergin työskentelyä rytmittävät maalaus- ja vaellusretket, joita hän teki kesäisin Saksan ja Suomen maaseudulle. Holmbergin suosimiin kohteisiin kuuluivat niin Rein-joen laakson kuin Hämeen ja Pirkanmaan luonto- ja maalaiskohteet. Näillä retkillä hän maalasi ja piirsi runsaasti harjoitelmia, joiden pohjalta syntyivät lopulliset taideteokset.

Hämeenlinnan taidemuseossa on esillä marraskuuhun saakka myös Yhteiset kuvamme -näyttely, jossa on lammilaisen Vilho Penttilän taidekokoelmasta noin 40 teosta.

Torstaina 17.8. klo 17.30 Hämeenlinnan Taidemuseossa esitelmä Werner Holmbergin matkoista Saksassa ja Suomessa. Esitelmä sisältyy museon pääsymaksuun.

Werner Holmberg, Postitie Hämeessä, 1860. Victoria Laurellin testamenttikokoelma, Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria, Jukka Romu.

Werner Holmberg, Postitie Hämeessä, 1860. Victoria Laurellin testamenttikokoelma, Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria, Jukka Romu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.