Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

Ennätyksiä rikkova Tuntematon sotilas esitetään Turvantalolla

Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä esittää kaksi kotimaista elokuvatapausta Turvantalolla. Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas esitetään 20. ja 21. marraskuuta. Keskiviikkona 22. marraskuuta Filmipyörä esittää Marja Pyykön ohjaaman elokuvan Yösyöttö.

Eve Hietamiehen samannimiseen romaaniin perustuva Yösyöttö-elokuvan pääosassa on Petteri Summanen. Kuva: Solar Films/Nordisk Film Finland

Eve Hietamiehen samannimiseen romaaniin perustuvassa Yösyöttö-elokuvassa pääosassa on Petteri Summanen. Kuva: Solar Films/Nordisk Film Finland

Eve Hietamiehen suosittuun romaaniin perustuva Yösyöttö aiheutti ensi-iltaskandaalin, kun se jäi pois Finnkinon ohjelmasta rahariidan vuoksi. Tuntematon sotilas puolestaan on rikkonut lähestulkoon kaikki mahdolliset katsojaennätykset.

Eero Aho esittää Rokkaa, Johannes Holopainen Kariluotoa Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa. Kuva: Juulia Schan, Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

Eero Aho esittää Rokkaa, Johannes Holopainen Kariluotoa Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa. Kuva: Juulia Schan, Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017

Yhteensä 170 265 katsojaa näki 27.10. ensi-iltansa saaneen Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan avausviikonloppuna ja ennakkonäytöksissä. Näistä 48 438 katsojaa näki elokuvan sen ennakkonäytöksissä kautta maan 13.10.–26.10.2017 välisenä aikana. Ensi-iltaviikonlopun aikana elokuva keräsi teattereihin 121 827 katsojaa koko Suomessa.

Mikään kotimainen tai ulkomainen elokuva koskaan ei ole saanut ennakkonäytöksissä yhtä paljon katsojia Suomessa. Perjantain ja sunnuntain välillä ensi-iltaviikonlopun katsojamäärä puolestaan on enemmän kuin vaikkapa elokuvilla MattiLuokkakokous ja Luokkakokous 2, jotka ovat pitäneet hallussaan tähänastisia ennätyksiä ensi-iltaviikonlopun osalta.

Tuntemattoman sotilaan näytöksissä on väliaika ja puffetti, josta voi ostaa elokuvaevästä sekä väliaikaa varten kahvilipun etukäteen. Kahvilipun hinta on 5 euroa ja kahvituksen järjestää Turvantalo. Kahvilippujen ostaminen ennakkoon on suositeltavaa, jotta väliaika ei venyisi turhaan. Kannattaa myös varata käteistä rahaa mukaan, sillä elokuvaliput maksetaan käteisellä samoin kuin puffetin antimet.

Lammin Säästöpankki on luvannut kustantaa elokuvalipun Tuntemattomaan sotilaaseen kaikille sotaveteraaneille. Tuntemattoman sotilaan näytöksiin voi varata lippuja ennakkoon Helena Veräväiseltä.

Turvantalon elokuvat mahdollistavat Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä, Turvantalo, Lammin Sotaveteraanit, Lammin Säästöpankki ja Lammille.fi.

Lammille.fi

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.