Keskiviikko 31.05.2023
Nimipäivät: Helka, Helga
Lammi
Verrattain pilvistä
9°C
Tuuli: 4 m/s WNW
 

Elämän iloa on iloinen sillisalaatti

Kuluvan viikon ajan Rapon entinen navetta on jälleen taiteen ystävien kiintopiste ja taidekeskustelujen syntypaikka. Kimmon Galleriassa on esillä yhteensä 13 tekijän töitä. Yhteisnäyttely on järjestyksessään yhdeksäs ja suunnitelmia ensi vuodelle on jo. Kimmo Kaloisen mielestä yhteisnäyttely on mielekäs tapa asettaa töitä esille.

– Omista töistään voi laittaa esille ne, jotka ovat omasta mielestä parhaita. Katsottavaa on kuitenkin paljon, kun mukana on muitakin. Jokaiselle jotakin, isäntä pohdiskeli teospaljouden keskellä.

Kimmo Kaloinen yllättyi itsekin maalatessaan oikealla olevaa työtä. Kuva: Susanna Mattila

Kimmo Kaloinen yllättyi itsekin maalatessaan oikealla olevaa työtä. Kuva: Susanna Mattila

Kaloinen on maalannut viime talven aikana metsämaisemia, ikuistanut navetan takana tapahtunutta metsähakkuuta. Lisäksi hän on maalannut orfismin hengessä abstraktioita, jotka syntyessään parhaimmillaan hämmästyttävät tekijäänsäkin.

– Mietin, että katsos, tuollaisiakos värejä minä nyt käytän. Beesiä ja mustaa, no laitetaan vähän lisää, hän kuvaa vuoropuhelua syntyvän työn ja maalarin välillä.

Rapoo_2

Etualalla Irja Rantalan romantisoidun naivismin hengessä maalaamat työt nuoren ihmisen unelmista.  Seinällä Raija Vilpaksen töitä. Kuva: Susanna Mattila

Yhteisnäyttelyn taiteilijoista osa on tuttuja vuosien varrelta, kuten Irja Rantala, Anu Juuri, Sirkka-Liisa Juuri, Väinö Raikko, Lasse Tuominen, Raimo Naumanen ja Eeva-Liisa Kaloinen. Jaakko ja Kaija Larjola ovat ensimmäistä kertaa mukana muutamilla valokuvilla, Raija Vilpas toista kertaa. Ensikertalainen on myös 86-vuotias Pohjoisten koulun entinen opettaja Johan Hietala.

Rapoo_3

Raila Vilpaksen töitä on toista kesää mukana Rapoon näyttelyssä. Hänen töitään on myös Aqvart-galleriassa Helsingissä. Kuva: Susanna Mattila

– Olimme yhtenä vuonna täällä katsomassa näyttelyä, ja sitten aloimme keskustella maalaamisesta. Ja tässä sitä nyt ollaan, kuvailee Raila Vilpas tietään Kimmon Galleriaan.

Eeva-Liisa Kaloinen työskentelee mielellään veitsellä. Kuva: Susanna Mattila

Eeva-Liisa Kaloinen työskentelee mielellään palettiveitsellä. Kuva: Susanna Mattila

Eeva-Liisa Kaloinen kertoo työskentelevänsä mielellään palettiveitsellä.

– Sitä tuntee itsensä enemmän taiteilijaksi, kun tekee veitsellä. Jälki on hiukan suurpiirteisempi kuin siveltimellä tehdessä, hän kuvailee.

Kimmon Gallerian Elämän iloa -näyttely on avoinna 19.6. saakka joka päivä klo 12–18 osoitteessa Toivaalantie 115, Tuulos.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.