Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Ei enää stressiä laduista – nyt luistellaan!

Ystävänhiihto -tapahtuma on aiheuttanut viime vuosina ylimääräisiä sydämentykytyksiä ja stressiä järjestäjille. Onko lunta vai onko ollenkaan? Jos on lunta, sulaako se heti pois, kun ladut on tehty? Entäpä Katumajärven jää, voiko siellä hiihtää vai kahlataanko polvia myöten vedessä?

Näinä talvina, kun ainoat varmasti hiihdettävät ladut ovat lumetettuja, on hiihtotapahtuma jouduttu useamman kerran perumaan viime hetkillä. Noin 35 kilometrin hiihtolenkkiä kun ei ihan äkkiä lumetetakaan yhtä hiihtoa varten.

– Hiihtoreitin kunnossapito vaatii myös kesäaikaan toimia. Entinen Finlandia-ura kasvaa äkkiä umpeen, kun sitä ei käytetä. Lisäksi reitillä on lukuisia ojia, joiden ylittäminen suksilla vaatii siltoja. Ystävänhiihto alkoi olla työläs ja tulla kalliiksi ollakseen maksuton, vapaaehtoisvoimin järjestetty tapahtuma, kertoo Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Markku Moilanen.

Juhlavuonnaan Lammin Säästöpankilla päätettiin unohtaa hiihto kokonaan, ja viedä ihmiset luistelemaan. Ensi sunnuntaina Hämeenlinnan jäähalli on varattu Säästöpankki On Ice -tapahtumaa varten.

Ystävänhiihto on peruttu tältä vuodelta, mutta ensi sunnuntaina luistellaan yhdessä Hämeenlinnan jäähallilla.

Ystävänhiihto on peruttu tältä vuodelta, mutta ensi sunnuntaina luistellaan yhdessä Hämeenlinnan jäähallilla.

– Kun tapahtuma järjestetään Ritari Areenalla, voimme olla varmoja, että jää on kunnossa luistelua varten, toteaa Lammin pankinjohtaja Sari Reunanen.

Käytössä on myös Metritiskiareena, joka on tarkoitettu pelkästään vapaaseen luisteluun ilman mailoja. Ritari-Areenalla on Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden luistelukoulu lapsille, HPK:n kikkarata ja rankkarikisat klo 11 ja klo 13.

– Halusimme myös laittaa hyvän kiertämään ja yhteistyökumppanimme Hope Hämeenlinna osallistuu tapahtumaan keräämällä pieneksi jääneitä luistimia ja lätkävarusteita ja toimittamalla ne sitten eteenpäin vähävaraisille perheille. Ohjelmassa on myös 140-vuotisjuhla-arvontamme, jossa palkintona on 2000 € matkalahjakortti. Lisäksi arvotaan HPK:n lippupaketteja.

Tapahtuma on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista Lammin Säästöpankin nettisivujen kautta. Lammin Säästöpankki On Ice Hämeenlinnan jäähallissa 5.3. klo 10–14.

 

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.