Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

BAT JA RYYD: “Tulemme herättämään inhoa ja kauhistusta”

Bat ja Ryyd ovat aina olleet olennaisen äärellä, nimittäin sahtitonkka on olennainen elementti kaksikon showssa. Lammille.fi päätti selvittää, aikooko kaksikko tuoda sahtitonkkansa myös sahtipitäjään, Lammille.

– Sahtitonkka on ehkä mukana, Batman on ainakin hyvin kiireinen sen sahtitonkkansa kanssa, joten saa nyt nähdä, Ryyd kertoo puhelimessa.

Bat ja Ryyd ovat ehtiväistä sorttia. Kuva: Bat ja Ryyd

Bat ja Ryyd ovat poistuneet Ryydilandiasta muun muassa Egyptiin. Liekö sahtitonkka ollut hukassa? Kuva: Bat ja Ryyd

Bat ja Ryyd poistuvat Ryydilandiasta keikoille epäsäännöllisen säännöllisesti. Viime vuosien ysäribuumi on kasvattanut huumoriduon kysyntää maailmalla. Ryyd toteaakin, että vaikka ajat ovat vakavat, huumoria ja sirkushuveja tarvitaan.

Keikkoilla näkyy nuorta väkeä, niin nuorta, etteivät olleet vielä syntyneetkään, kun Batin ja Ryydin elektronisen popin ryydittämät huumoripläjäykset ampaisivat listaykkösiksi ensimmäisen kerran. Mikä ilahduttaa ja myös ihmetyttää Ryydiä, on se että keikoilla nuoriso-osasto laulaa mukana ja osaa biisien sanat ulkoa.

– Se on tämä internet, josta parilla hakusanalla voit löytää sekunnissa lähes minkä tahansa aikakauden musiikkia. Meidänkään levyjä ei ole enää saatavana missään kaupoissa, hän selvittää.

Toisekseen 90-luvun musiikki edustaa vanhan liiton meininkiä, eli Ryydin on sen verran hyvää, että sitä kestää kuunnella vielä tälläkin vuosikymmenellä. Tästä todistavat myös lukuisat ysäriin keskittyvät teematapahtumat, joissa Bat ja Ryydkin ovat kiertäneet esiintymässä.

Sahtitonkkaa etsittiin New Yorkista saakka. Kuva: Bat ja Ryyd

New Yorkin sijaan kaksikko suuntaa Lammille ensi lauantaina. Kuva: Bat ja Ryyd

Lauantaina Bat ja Ryyd lupaavat herättää lammilaisissa inhoa ja kauhistusta, ja keikka vedetään vähintäänkin samalla energialla kuin muutama vuosikymmen sitten.

– Ei ole kone hyytynyt vaikka ikää onkin tullut, Ryyd vakuuttaa, mutta ei anna suoraa vastausta, ottaako Bat sen sahtitonkkansa Lammin keikalle mukaan vai ei.

– Se nähdään lauantaina, hän tyytyy toteamaan.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.