Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Avoimet kylät kutsuvat kesäkuussa

Ydin-Hämeestä kyläpäivässä ovat mukana ainakin Alvettula ja Hauhontausta.

Avoimet Kylät -päivä toivottaa kesäkuun toisena lauantaina tervetulleeksi kylien järjestämiin tapahtumiin ympäri Hämettä ja Suomea. Käytännössä kyläyhdistykset ja vastaavat järjestävät silloin omannäköistään toimintaa, johon toivotaan kävijöitä erityisesti myös oman kylän ulkopuolelta.

– Avoimet Kylät -päivä on hieno mahdollisuus esitellä oman kylän toimintaa ja samalla nostaa esille sitä niin asumispaikkana kuin lähimatkailun mielellä. Ennen koronaa Avoimet kylät -päivässä oli meiltä Kanta-Hämeessä mukana noin 40 kylää omilla tapahtumillaan, kertoo Hämeen Kylät ry:n kyläasiamies Elina Leppänen.

Tänä vuonna luvassa on ainakin kyläkahviloita, kirpputoreja ja markkinoita, lavatansseja, pelimannipäivää, yhdessä liikkumista, kyläläisenä olemista ja kaikkea mitä kylien toimijat keksivät järjestää.

Avoimet Kylät -päivän kartta julkaistaan toukokuun lopussa www.avoimetkylat.fi-sivustolta. Kartan avulla pääsee tutustumaan kaikkiin Avoimet kylät -päivän tapahtumiin. Kylät voivat ilmoittaa tapahtumiaan 28.5. asti avoimetkylat.fi -sivustolta löytyvällä lomakkeella.

Kylätapahtumia ovat järjestämässä Kanta-Hämeessä esimerkiksi seuraavat kylät Letku, Liesjärvi, Susikas, Teuro (Tammela), Alvettula, Hauhontausta, Kaloinen, Nummenkylä, Pirttikoski (Hämeenlinna), Sattula, Tyrvännöniemi (Hattula), Vähikkälä (Janakkala), Mommila-Haminankylä (Hausjärvi), Pilpala, Vojakkala (Loppi). Hämeen Kylät odottaa päivään ilmoittautuvan vielä useita kylätapahtumia Kanta-Hämeessä.

Avoimet Kylät -päivän toteuttavat paikalliset kyläyhdistykset ja yhteistyössä maakunnallisten kyläyhdistysten ja Suomen Kylät ry:n kanssa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.