Perjantai 28.02.2020
Nimipäivät: Onni
Lammi
Selkeää
-3°C
Tuuli: 4 m/s PPL
 

Aurinkoinen ralliviikonloppu Lammilla

Rallin ystävillä oli viime viikonvaihteessa paljon syytä hymyyn. Aurinkoinen sää helli rallikansaa, kun EM Historic Rally Lahden ja Lammi-rallin erikoiskokeita ajettiin eri puolilla hämäläisiä maisemia. Huoltotauoilla Lammin Betonin piha-alueella riitti nähtävää ja tekemistä, kun alueen yrittäjät panivat parastaan tarjoten ralliyleisölle ruokailumahdollisuuksia ja oheisohjelmaa.

Kaksikko Jari Kankaanmäki ja Enni Mälkönen ajoivat koko EM Historic Rallin voittoon. Kuva: Matti Siivonen, pixit.galleria.fi

Paitsi että rallin järjestelyt onnistuivat loistavasti, oli ralli yhtä juhlaa Lammin Urheiluautoilijoiden näkökulmasta. Seuran edustaja Jari Kankaanmäki kaasutteli koko rallin voittoon ja niinikään Lammin UA:n jäsen Esa Peltonen sijoittui hienosti yleiskisan viidenneksi ja niinikään luokkansa ykkösiksi.

Vuonna 2016 Kankaanmäki keskeytti johtoasemasta kilpailun viimeisellä siirtymällä. Enää Kankaanmäki ei ole yksinkertainen voittaja, vaan kaksinkertainen. Edellinen voitto on vuodelta 2004 Opel Asconalla, kun nyt alla oli Volvo 242.

Esa Peltonen oli yleissarjan viides. Kuva: Matti Siivonen, pixit.galleria.fi

Myös Heikki Westerlundilla oli syytä hymyyn viimeistäänkun luokkavoittopokaalia soviteltiin kuljettajan käteen. Siitäkin huolimatta, että rallikirjeessään hän moittii perjantain menoa omalta osaltaan tahmeaksi. Fiilis kääntyi lauantaille, ja menoon saatiin kaivattua vauhtia. Näillä eväin luokkavoitto ja yleiskisan sijoitus 14 oli hieno tulos. Etenkin kun miehen tavoitteena oli sijoittua lähtönumeroansa paremmin.

Heikki Westerlund ja Hanna Valonen Eero Auvisen kuvaamana.

Draamaa ralliin saattin metsäpalon muodossa, jonka vuoksi Perinkään erikoiskoe jouduttiin perumaan.

Kuva: Matti Siivonen, pixit.galleria.fi

Kaksipäiväisen Lammi-rallin nuottiluokkien voittoon ajoi Rokuan Raketteja edustavat Jukka Holtinkoski – Jenni Perälä Mitsubishi Lancer evo 7:lla.

Yksipäiväisen nuotitta ajavien kilpailun voittoon ajoi niukasti Toni Koivula (LopUA) – Raimo Peltonen (RiiUA) Mitsubishi Lancer evo 9:llä.

Renkaiden kanssa joutui myös kisan voittoon ajanut Kankaamäki pelaamaan huoltotauolla. Kuva: Matti Siivonen, pixit.galleria.fi

Huoltotauolla tehtiin isompia ja pienempiä remontteja. Jari Latvalan ralli päättyi kuitenkin keskeyttämiseen teknisen vian vuoksi. Kuva: Matti Siivonen, pixit.galleria.fi.

Lisää Matti Siivosen kuvia perjantain huoltotauolta löytyy osoitteesta pixit.galleria.fi.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.