Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Melkein pilvistä
7°C
Tuuli: 2 m/s SSW
 

Athos-Säätiöllä alkaa kulttuurisunnuntaiden sarja

Athos-Säätiön luostarikeskuksessa Ronnissa Suomi 100 -juhlavuosi on kulttuurin vuosi. Säätiö aloittaa 29.1. kuun viimeiseen sunnuntaihin sijoittuvien kulttuurisunnuntaiden sarjan, joka jatkuu koko vuoden.

– Lammilla tuntuu olevan ihmisiä, joita kulttuuri ja konsertit kiinnostavat. Haluamme tällä tavoin madaltaa ihmisten kynnystä tulla käymään luostarikeskuksessa, kertoo toiminnanjohtaja Hannu Pöyhönen.

Athos-Säätiön uutta flyygeliä kuullaan kuluvan vuoden aikana usein. Kulttuurisunnuntai-konserttien sarja alkaa 29.1. Kuva: Athos-Säätiö

Athos-Säätiön uutta flyygeliä kuullaan kuluvan vuoden aikana usein. Kulttuurisunnuntai-konserttien sarja alkaa 29.1. Kuva: Athos-Säätiö

Ensimmäisessä konsertissa 29.01. kuullaan Pyhän Hermanin kuoroa, jota johtaa pastori Petri Hakonen. Petri Hakonen on Tapiolan kirkon kanttori, jonka uusia sovituksia ortodoksisten jumalanpalvelusten veisuista konsertissa kuullaan.

Kevään aikana kuullaan myös kahta muuta ortodoksisen kirkon kuoroa. 26.03. tulee esiintymään Tampereen ortodoksisen kirkon kuoro, johtaa kanttori Minna Jokinen. Konsertin aiheena on Hiljennymme paastoon, ja siinä kuullaan Suuren paaston ja Suuren viikon kirkkoveisuja.

23.04. esiintyy Hämeenlinnan ortodoksisen kirkon kuoro, jota johtaa kanttori Leena Lomu. Teemana on Oi ihana Pääsiäinen, ja konsertissa kuullaankin pääsiäisajan kirkkoveisuja ja lauluja.

Kirkkoveisukonserttien lisäksi luvassa on piano-, viulu-, kitara- ja laulumusiikkia. Helmikuun konsertissa esiintyy pianisti Anna Maria McElwain. Hän esittää klassista musiikkia klavikordilla ja hepreaksi laulettuja psalmeja. Pianistit Kirsti Huttunen ja Rauno Jussila esiintyvät myös vuoden mittaan.

Marraskuulla Rauno Jussila esiintyy Sibelius-konsertissa yhdessä viulisti Juhani Palolan ja baritoni Sakari Pulkkisen kanssa.  Viulua kuullaan jo toukokuussa, jolloin esiintyy viulisti Erkki Palola.

Kitaraa kuullaan kesäkuussa juhannuksen erikoiskonsertissa, jossa esiintyy kitaristi Georgios M. Lostarakos. Hän esittää länsimaista klassista kitaramusiikkia 1600-luvun lopulta 2000-luvun alkupuolelle sekä omia uusia sävellyksiään. Syyskuun konsertissa esiintyy trubaduuri Jyrki Ojapeltoa, joka esittää kitarallisia kertomuksia kotimaasta kaukomaille.

Lammi-viikon sunnuntaina kuullaan klassista laulumusiikkia paikallisin voimin, kun lammilaiset Susanna Mattila ja Markku Helko tulevat esiintymään yhdessä Bel Canton ystävät ry:n laulajien kanssa. Ohjelmassa on sekä yksinlauluja että lauluyhtyemusiikkia.

Konsertit pidetään Athos-Säätiön luostarikeskuksen Panagian auditoriossa klo 14 alkaen. Poikkeavasta alkamisajankohdasta tai konserttipäivästä ilmoitetaan erikseen. Konsertteihin on vapaa pääsy. Myynnissä on ohjelmia, joiden tuotto ohjataan uuden flyygelin maksuihin.

(Lammille.fi)

 

 

3 kommenttia

 1. Pirjo Asumaa:

  Hei,
  Onko vielä kevään aikana konsertteja? Entä kesällä?
  Ilmeisesti kesäkuun loppuun asti on ikoninäyttely.
  Mitkä on ikoninäyttelyn päivittäiset aukioloajat?
  Ystävällisin terveisin
  Pirjo Asumaa

   
  • Avatar photo
   Susanna Mattila:

   Hei Pirjo! Margit Pajun ikoninäyttely on esillä kesäkuun loppuun saakka, lisäksi esillä on Valokuvaaja Pirkko Inkeri Porkan valokuvanäyttely Inkerin lapsia. Konserttikalenterista ei löydy vielä keväälle konsertteja, mutta ainakin 25.8. Lammi-viikon päätteeksi Athos-säätiöllä on konsertti klo 14. Tulossa on laulumusiikkia, mutta ohjelman suunnittelu on vielä kesken. Tästä linkistä lisää tietoa Pajun ikoninäyttelystä.

    
 2. Avatar photo
  Susanna Mattila:

  Tässä tietoa seuraavasta konsertista: https://lammille.fi/tapahtumakalenteri/rauno-jussila-konsertoi/

   

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.