Tiistai 26.09.2023
Nimipäivät: Kuisma

Tuuli:
 

ARS Peltolehto – Lammin taidekesä avataan tiistaina

ARS Peltolehto – Lammin taidekesä avataan musiikin ja yhdessäolon voimin tiistaina 4.6. klo 18. Ovet ovat olleet jo kahtena päivänä auki avajaisiin mennessä, mutta avajaisissa on mahdollisuus tavata ARS Peltolehdon taiteilijoita ja näyttelyn järjestäjän, Lammin yhteisen kotiseutu- ja kulttuuriyhdistyksen eli Lykyn perustajia ja talkoolaisia. Avajaishetkessä kuullaan myös musiikkiesityksiä.

Taidenäyttely Peltolehdon talossa.

Eeva-Kaisa Takalan suurikokoiset maalaukset ja Antero Koskisen kiviveistokset hallitsevat Peltolehdon salia tänä kesänä. Kuva: Susanna Mattila

ARS Peltolehdon taiteilijat ovat tänä vuonna pääosin lammilaissyntyisiä tai asuvat edelleen Lammilla. Ulkolammilaisiin kuuluu esimerkiksi helsinkiläinen kivenveistäjä Antero Koskinen, joka juuri keväällä lahjoitti veistoksensa Puun aihe siemenessä Lammin kirjastolle. Koskisella on lukuisia julkisia veistoksia, muun muassa Laituri vuodelta 2012, joka on Varpaisjärven musta diabaasi -veistos Arabian rannassa sekä Ajan kompassi Helsingin Meilahdessa Hyksin Biomedicumissa vuodelta 1996.

Mukana näyttelyssä ovat myös Vilma Karjalainen, Anne Konttinen, Miia Koskinen, Eero Pöyhtäri, Seija Salminen, Petri Silvonen ja valokuvaajat Marja-Riitta Heinonen, Pertti Heinonen ja Matti Siivonen.

Vilma Karjalaisen maalauksia Peltolehdossa.

Lammilaislähtöisen Vilma Karjalaisen töitä Peltolehdossa. Kuva: Susanna Mattila

Lisäksi mukana on kutsuttuna taiteilijana Eeva-Kaisa Takala Hämeenkosken Saapaskylältä. Takalan suurikokoiset maalaukset olivat esillä viime syksynä Galleria Dueton näyttelyssä Helsingissä. Lisäksi esillä on tänä keväänä kuvataiteellisesta harrastuneisuudesta Lammin Säästöpankin stipendillä palkittu 13-vuotias Aliisa Mattila.

Näyttelyn ripustus on Petri Silvosen ja Matti Siivosen yhteistyön tulosta. Näyttely on avoinna juhannukseen saakka joka viikko tiistaista lauantaihin sekä tapahtumissa iltaisin ja muina aikoina tilauksesta. Näyttely järjestetään Hämeenlinnan kaupungin tuella. Kaupunki on antanut Peltolehdon talon Lammin kotiseutu- ja kulttuuriyhdistyksen käyttöön veloituksetta.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.