Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Alvettulan koululaiset askartelivat entisajan joulukoristeita

Alvettulan koulun 5–6-luokkalaiset askartelivat entisajan joulukoristeita tulevana sunnuntaina järjestettävään joulutapahtumaan. Hauholla sijaitseva Halpparin talo pukeutuu entisajan jouluasuun sunnuntaina 17. joulukuuta, kun Kotkon ulkomuseoalueella järjestetään koko perheen tunnelmallinen joulutapahtuma klo 14–17.
Koululaisten näppärien sormien ansiosta Halpparin talon jykevä joulukuusi sai oksilleen koristeekseen niin lippunauhoja, paperirengasketjuja kuin vanhanajan joulukarkkejakin.

Alvettulan koululaiset askartelivat entisajan joulukoristeita sunnuntain tapahtumaan. Kuva: Johanna Henttinen

Alvettulan koululaiset askartelivat entisajan joulukoristeita sunnuntain tapahtumaan. Kuva: Johanna Henttinen

Halpparin talo avautuu sunnuntaina tuoden tuulahduksia vanhanajan joulunviettoperinteistä ja -historiasta aina 1900-luvun alkupuolelta 1950-luvulle saakka; Joulukortti- ja -postimerkkinäyttelystä joulukuusen ja joulupukin historiaan, jouluruuista leikkeihin. Matkataan oljilla koristellusta kammarista tupaan kuusenlehvien alle, lepattavista liekeistä sähkökynttilöiden hämyyn – enkelikellojen helinästä kulkusten kilinään, tuomaanristin sanomasta sota-ajan joulunviettoon. Perinteikkäät joulukoristeet koristavat niin tuvan kuusta kuin kamareiden ikkunoita, lyhdyt ja jätkänkynttilät johdattavat pihapolkua pitkin talolle.

Lapsille on luvassa tonttusatutuokio klo 15.00 ja joulun tarina klo 16.00 raottaa ovea talonpoikaiskodin joulunviettoon. Tapahtuma huipentuu joulurauhan julistukseen klo 16.45.

Halpparin talossa voi tunnelmoida entisajan joulua. Kuva: Markku Wiik

Halpparin talossa voi tunnelmoida entisajan joulua. Kuva: Markku Wiik

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja tarjolla on lämmintä mehua piparkakkujen kera. Järjestäjinä toimivat Linnaseutu ry ja Ajan patina -hanke sekä Hauho-Seura ry.
Tapahtuman lisäksi Halpparin talon ovet ovat avoinna entisajan joulutunnelmointiin jouluviikolla tiistaina 19.12. ja torstaina 21.12. klo 17–19.

 

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.