Sunnuntai 28.02.2021
Nimipäivät: Onni
Lammi
Selkeää
4°C
Tuuli: 6 m/s PL
 

Sydänaskarteluilla Lammista Suomen sydämellisin pitäjä

Lammilaiset ovat jäädyttänet, neuloneet, askarrelleet, virkanneet sydämiä tai tuoneet sydänheijastimia Mommilantien varrella olevien puiden oksille ja rungoille. Kuva: Susanna Mattila.

Koululuokat, päiväkotiryhmät, yritysten työntekijät ja asiakkaat, hyvin monet lammilaiset ovat taiteilleet, askarrelleet, virkanneet, neuloneet, jäädyttäneet, piirtäneet ja kiinnittäneet viikon aikana lukemattomia sydämiä Lammin kirkonkylän keskustan puihin.

Tempaukselle hankki luvan Ely-keskukselta VisitLammi-työryhmä, joka sai idean tempaukseen lammilaiselta Sanna Nurmelta.

Sanna sai idean puihin ripustettavista sydämistä kesken iltapalan laittamisen hellan ääressä.

– Kun eletään näin erikoisia aikoja, ja yhteisöllisyyden tunne on ajoittain vähän hakusassa, lähetin Lammilaiset-sivulle ehdotuksen sydänten ripustamisesta puuhun keskustassa ystävänpäiväksi ja vähän muutenkin. Oma ajatukseni oli, että varattaisiin yksi puu sydämille, ja kaikki voisivat niitä askarrella haluamistaan materiaaleista. Sydämiä voisi sitten jokainen ripustaa omaan tahtiinsa, Sanna Nurmi kertoo.

VisitLammin työryhmässä ideaa pohdittiin tovi, ja lupa sydänten ripustamiselle hankittiin koko Mommilantien alkupäälle Säästöpankilta ja ABC:n kylmäasemalta liikenneympyrään saakka. Ely-keskukselta saatiin ohjeet sydänten turvalliseen ripustamiseen.

Sydänten lukumäärää ei ole laskettu, mutta sen verran paljon niitä oli jo perjantaihin mennessä puihin ilmestynyt, että Lammia voidaan hyvällä syyllä sanoa Suomen sydämellisimmäksi pitäjäksi tänä ystävänpäivänä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.