Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Suomen maakuntajohtajat esittävät kaavoitus- ja rakentamislakia koskevan valmistelun keskeyttämistä

Suomen maakuntajohtajat esittävät, että kaavoitus- ja rakentamislakia koskeva valmistelu keskeytetään kokonaan. Lakiluonnosta ei ole mahdollista viedä eteenpäin nykymuotoisena tilanteessa, jossa valmistelu on ajautunut poliittiseen umpisolmuun. Tarkoituksenmukaisinta maakuntajohtajien mielestä on keskeyttää valmistelu kokonaan.

Suomen maakuntajohtajat, joukossa uudistuksen valmistelutyöryhmän jäsen ja Hämeen maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen toteavat, että lausunnoille lähetetty kaavoitus- ja rakentamislain (ent. maankäyttö- ja rakennuslaki) luonnos on ongelmallinen. Kyseessä on maakuntajohtajien mukaan keskeneräinen lakiluonnos, joka ei saavuta hallitusohjelmassa sille asetettuja tavoitteita vaan on osin näiden kanssa suorastaan ristiriidassa.

– Lakiluonnos ei sujuvoita kaavaprosesseja eikä vähennä byrokratiaa, vaan päinvastoin lisää sitä. Luonnos lisää samalla kuntien kustannusrasitusta. Luonnoksen myötä suunnittelun määrä lisääntyisi, mutta sen vaikuttavuus heikkenisi. Julkisen talouden kestävyysvajeen näkökulmasta lopputulos olisi haitallinen. Hallinnon työn tulee olla mahdollisimman vaikuttavaa ja kustannustehokasta, todetaan lausumassa, jonka Suomen maakuntajohtajien puolesta on allekirjoittanut Varsinais-Suomen maakuntajohtaja, Suomen maakuntajohtajien puheenjohtajana toimiva Kari Häkämies.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.