Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Sisäinen palo työhön ja ihanat asiakkaat kantavat

Hämeen Yrittäjät sekä Hauhon, Lammin ja Tuuloksen Yrittäjät yhdessä palkitsivat yrittäjä Tuula Hakkolan Hauholta Ydin-Hämeen alueen vuoden yrittäjänä. Ansiokkaasta ja tuloksia tuottavasta yritystoiminnasta myönnetty palkinto luovutettiin Hämeenlinnan kuuden paikallisyhdistyksen yhteisessä Yrittäjäjuhlassa perjantaina Aulangolla.

Ravintoloitsija Tuula Hakkola esittelee Neljän Oravan juomalistaa ravintolan perustamisajoilta. Lonkeron sai kolmella markalla ja viidellä pennillä. Kuva Jouni Lehtonen.

Ravintoloitsija Tuula Hakkola esittelee Neljän Oravan juomalistaa ravintolan perustamisajoilta. Lonkeron sai kolmella markalla ja viidellä pennillä. Kuva Jouni Lehtonen.

Palkitun ravintolayrittäjä Tuula Hakkolan elämään Ravintola Neljä Oravaa on kuulunut miltei aina. Hänen äitinsä työskenteli ravintolassa vuodesta 1973 alkaen ensin tarjoilijana ja myöhemmin ravintolapäällikkönä. Tuula teki ravintolassa ensimmäisen keikkansa ekstraajana vuonna 1979. Vakituiseen tarjoilijan työsuhteeseen hänet pestattiin vuonna 1986.

Marraskuussa 2003 tuolloin ravintolapäällikkönä toiminut Hakkola osti ravintolan liiketoiminnan ja kiinteistön Osuuskauppa Hämeenmaalta. Vuoden 2004 alusta hän ryhtyi pyörittämään Ravintola Neljää Oravaa yrittäjänä.

Hakkola toimi jo ravintolapäällikkönä ollessaan yrittäjämäisesti vastaten itsenäisesti ravintolasta. Hän opiskeli 2000-luvun alussa restonomiksi ja suoritti Hauhon Yrittäjyyskoulutuskeskuksessa yrittäjän ammattitutkinnon kohottaakseen valmiuttaan toimia yrittäjänä.

Tuula Hakkolalla on perspektiiviä hauholaiseen ravintolaelämään jo viideltä vuosikymmeneltä. Meno on muuttunut. Nykyisin viikolla Oravassa pistäydytään lähinnä lounaalla. Lounasruokailijat pitävät ravintolan hengissä. Arkisin väki ei enää istu ravintolassa iltaa. Lauantai-illat sen sijaan ovat vilkkaita. Lauantaisin Oravassa on joka toinen viikko karaokea ja silloin tällöin ohjelmallisia iltoja.

Hauhon on perinteikäs kesäpitäjä. Tuula Hakkolan mukaan mökkiläiset vilkastuttavat ravintolan elämää toukokuusta alkaen.

– Juhannuksena se sitten räjähtää. Heinäkuun torilauantait ovat huippuja, yrittäjä hymyilee.

Ravintola Neljä Oravaa tarjoaa lounaalla seisovasta pöydästä maukasta ja terveellistä kotiruokaa. Lista vaihtuu viikoittain ja joka viikonpäivälle on oma teemansa. Hakkola valmistaa ruoat mahdollisimman paljon itse. A la carte -listalla on rehtiä pubiruokaa. Annosten klassikko on kanakori.

Yrittäjä tekee ravintolassaan pitkää päivää, erityisesti viikonloppuisin, jolloin se on auki yökahteen saakka. Ihanat asiakkaat saavat yrittäjän jaksamaan.

– Minulla on sisäinen palo tähän. Tässä saa tehdä työtä itselleen ja näkee ihmisiä. Asiakkailta saatu hyvä palaute auttaa jaksamaan. Jokainen päivä on erilainen.

FAKTAA

Tmi Tuula Hakkola

Aputoiminimi: Ravintola Neljä Oravaa
Yrittäjä: Tuula Hakkola
Perustettu: 2004 (EHO avasi Ravintola Neljän Oravan 17.1.1971)
Työntekijöitä: yrittäjän lisäksi tarvittaessa ekstraajia
Palvelut: Lounas- ja seurusteluravintola Hauhon kirkonkylässä
Muuta: Hauhon, Lammin ja Tuuloksen vuoden yrittäjä 2016

Jouni Lehtonen
(Lammille.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.