Lauantai 01.04.2023
Nimipäivät: Raita, Pulmu, Peppi
Lammi
Selkeää
-12°C
Tuuli: 3 m/s NNW
 

Peliviikolla kirjastoissa pelataan

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto ensi viikolla osallistuu kansalliseen peliviikkoon järjestämällä pelitapahtumia myös Lammin kirjastossa. Maanantaina marraskuun 8. päivänä kello 15 – 19 Hämeenlinnan pääkirjastossa on lauta- ja pöytäroolipelipisteitä, joihin pääsee vapaasti pelaamaan tapahtuman ajan. Pelattavana on muun muassa vuoden strategiapelin, vuoden lastenpelin ja vuoden perhepelin palkinnon voittaneet lautapelit.

Paikalliset peliyhdistykset pelauttavat pöytäpelejä pääkirjastossa ja esittelevät samalla toimintaansa. Vierailija pääsee oppimaan lisää muun muassa shakista, roolipelaamisesta ja larppaamisesta sekä kuulemaan monipuolisista harrastusmahdollisuuksista. Kirjaston mediahuoneessa pyörii kello 15.15 ja 17.15 alkaen kaksi peliaiheista elokuvaa.

Pääkirjastossa on peliviikon ajan myös vanhojen lauta- ja seurapelien näyttely.

Keskiviikkona marraskuun 10. päivänä kello 15 – 19 Hämeenlinnan pääkirjastossa on e-urheilun teemapäivä. Kirjastotorilla on pelilounge, jossa pääsee pelaamaan Xbox Series S -konsoleilla ja haastamaan kaverit leikkimieliseen turnaukseen. Pelattavana on myös Mini SNES -konsoli, jossa on 21 klassikkopelin kokoelma.

Kello 17 – 17.30 pääkirjastossa kuullaan HAMK Gaming Academyn toiminnasta ja tulevasta Hämpton Games 2022 -turnaustapahtumasta. Finesports-tiimin edustaja kertoo kello 17.30 – 18.30 miten pelaajasta tullaan e-urheilijaksi, missä e-urheilun kentällä mennään nyt Suomessa sekä ulkomailla ja samalla kuullaan myös yrittäjyysnäkökulmaa e-urheiluun.

Lammin kirjastossa järjestetään myös keskiviikkona marraskuun 10. päivänä kello 15 – 18 retropelipäivä, jolloin on pelattavissa konsolipelejä (NES, SNES, Nintendo Wii) ja erilaisia lautapelejä.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Pääkirjasto järjestää pelipäivinä arvonnan, jossa on jaossa peliaiheinen palkinto.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.