Sunnuntai 01.10.2023
Nimipäivät: Rauno, Rainer, Raine

Tuuli:
 

Nainen kahmi lihapaketteja hameensa suojiin

Hämeen poliisin pääsiäinen alkoi kiireisissä merkeissä. Vuorokaudessa tehtäviä kertyi 240 ja 11 henkilöä päätyi poliisin suojiin. Pääsiäisen menoliikenne oli vilkasta ja liikennevirrasta pyrittiin poimimaan pois kiireisimmät kuskit. Muuten poliisia työllistivät perinteisesti kotihälytykset, pahoinpitelyt, rattijuopumukset ja näpistelijät.

Kello 15 tapahtui Jokioisilla Humppilantien ja Kirkkotien risteyksessä henkilöauton ja polkupyörän välinen onnettomuus. Noin 60-vuotias nainen oli ajanut henkilöautolla Kirkkotietä Jokioisten keskustan suuntaan, eikä ollut havainnut Humppilantien risteyksessä samaan aikaan kevyenliikenteenväylältä oikealta tullutta nuorta pyöräilijää. Nainen törmäsi pyöräilijään, joka kaatui törmäyksen voimasta ja loukkasi itseään. Polkupyöräilijä kuljetettiin Forssan sairaalalle tarkistuttamaan vammansa.

Kello 15.30 poliisipartio sai tehtäväksi mennä Hämeenlinnassa Turuntielle, jossa kaksi nuorta poikaa oli tapellut ja aikuinen ohikulkija oli mennyt tappeluun väliin, jolloin toinen pojista oli lyönyt väliintullutta kasvoihin.

Keski-ikäinen nainen kertoi, että hän oli havainnut kahden pojan tappelevan kerrostalon pihalla. Toinen pojista oli kuristanut ja lyönyt toista poikaa, joka pyrki puolustautumaan sekä poistumaan tilanteesta. Nainen sai tappelijat eroteltua toisistaan ja soitti hätäkeskukseen, jolloin toinen pojista löi naista kasvoihin ja poistui paikalta.

Partio tavoitti hetken päästä pahoinpitelijän, joka yritti vielä poliisin nähdessään juosta karkuun. Poliisi voitti tämän juoksukilpailun ja tavoitti 15-vuotiaan pojan Hiekkakadulla. Pojan henkilöllisyyttä selvitettäessä saatiin selville, että poika oli karussa sijoituspaikastaan. Poikaa epäillään kahdesta pahoinpitelystä ja hänet luovutettiin lastensuojelun huostaan.

Muun tehtävän yhteydessä poliisipartio havaitsi voimakkaan kannabiksen hajun Hausjärvellä sijaitsevan kerrostalon rapussa. Partio paikallisti hajun lähteen erääseen asuntoon ja asuntoon suoritettiin kotietsintä. Asunnossa ei ollut asukkaita, mutta asunnon makuuhuoneesta löytyi kasvatusteltta, jossa oli kasvamassa kannabista. Asunnosta löytyi myös kaasusumutin, johon asunnon haltijalla ei ollut lupaa. Partio tavoitti asunnon haltijan puhelimitse, mutta yllättäen noin 50-vuotias asunnon haltijana toimiva mies ei halunnut tulla paikalle selvittämään asiaa.

Kello 23.30 poliisi pysäytti Riihimäellä Siltakadulla henkilöauton, jonka kuljettajana toiminut noin 35-vuotias nainen oli ajo-oikeudeton. Naiselle suoritettiin myös puhalluskoe, joka näytti nollaa. Nainen kieltäytyi huumausainepikatestistä, mutta naisen entisyyden perusteella oli syytä olettaa hänen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtöä, joten hänet kuljetettiin verikokeisiin asian varmistamiseksi. Nainen on jäänyt vuoden aikana kolme kertaa kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja jokaisen kiinni jäämisen yhteydessä hän on myös syyllistynyt huumaantuneena ajamiseen.

Kello 14 aikaan tuli Lahdessa Riihelän alueella sijaitsevassa asunnossa riitaa ex-pariskunnan välille bussilipusta. Noin 22-vuotias mies oli tarrannut naista hiuksista kiinni ja raahasi tätä hetken huoneistossa, jonka jälkeen hän löi vielä naista pään alueelle. Pahoinpitely loppui sen jälkeen, kun nainen lupasi maksaa miehen pyytämän bussilipun. Tämän jälkeen mies oli poistunut asunnosta. Miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa ja häntä epäillään pahoinpitelystä.

Kello 18 poliisi sai ilmoituksen moottorikelkkaonnettomuudesta Hollolassa Lehmontiellä. Paikalla selvisi, että noin 50-vuotias mies oli lähtenyt moottorikelkalla jäälle tarkoituksenaan tarkistaa kalaverkot. Rantaan päin ajaessaan mies oli menettänyt moottorikelkan hallinnan ja pudonnut kyydistä. Mies loukkasi pudotessaan silmäkulmansa. Partio puhallutti paikan päällä miehen ja tulos osoitti miehen syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Sairaankuljetus tarkisti miehen vammat ja otti hänestä samalla verikokeen rattijuopumuksen varmistamiseksi.

Kello 18.30 poliisi pysäytti Niemenkadulla henkilöauton tarkistusta varten. Autoa kuljettanut vähän yli 30-vuotias mies puhalsi nollat, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtöä.

Juuri ennen puolta yötä jäi Lahden Renkomäessä sijaitsevassa kaupassa kiinni nainen näpistyksestä. Nainen oli tullut isommalla seurueella kauppaan ja laittanut hameensa alle seitsemän lihapakettia yhteisarvoltaan noin 57 euroa. Myyjä oli huomannut anastuksen ja sulkenut kaupan ovet ja estänyt seurueen ulos pääsyn. Havaittuaan jääneensä kiinni nainen oli palauttanut tuotteet myymälään. Hieman yli 30-vuotias nainen on jäänyt vuoden aikana kiinni omaisuusrikoksista 10 kertaa.

Kello 23 aikaan tapahtui Asikkalassa Jyväskyläntiellä kahden henkilöauton välinen kolari. Poliisipartio sai ilmoituksen, jonka mukaan henkilöauto ajaa välillä vastaantulevien kaistalla kohti Padasjokea. Partion lähtiessä tavoittamaan autoa tuli ilmoitus, että auto on osunut vastaantulevan auton kylkeen.

Vastaantulevassa autossa olleet äiti ja kaksi lasta loukkaantuivat lievästi ja vastaantulevien kaistalle ajautuneen ajoneuvon hieman yli 60-vuotias mies loukkasi päätänsä. Mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän rajan ja oli ajokiellossa. Sairaankuljetus tarkasti osallisten vammat ja epäilty mies kiinniotettiin. Törmäyksen voimasta molemmat ajoneuvot menivät lunastuskuntoon.

Kello 01 tapahtui Lahdessa Rautatienkadulla sijaitsevan ravintolan vessassa pahoinpitely, jossa neljä miestä pahoinpiteli asianomistajaa. Miehet olivat hyökänneet asianomistajan kimppuun, lyöneet tätä kasvoihin ja kaataneet tämän vessan lattialle, jossa pahoinpitely jatkui vielä potkimalla asianomistajaa eri puolille vartaloa. Pahoinpitelyn jälkeen miehet olivat paenneet ravintolasta. Asianomistaja sai pahoinpitelyn seurauksena lääkärin hoitoa vaativia vammoja. Miehet ovat tunnistettavissa valvontanauhoista ja poliisi tutkii asiaa.

Päijät-Hämeen liikennepoliisisektori suoritti VT4:llä Pääsinniemen kohdalla pääsiäisen menoliikennevalvontaa noin viiden tunnin ajan. Tänä aikana kirjattiin 49 sakkoa ylinopeuksista ja muista liikennerikkomuksista. Ajokortin menetti saman tien kuusi kuljettajaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.