Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Maailmanmestari Petra Olli vieraili Lammilla

Petra Olli on saanut viime aikoina selostaa uudestaan ja uudestaan sitä, mitä tapahtui Budapestin MM-kisojen painimatolla hetki ennen maailmanmestaruuden julistamista. Ylen Aamu-tv:n sohvalla hän selosti tapahtumien käänteitä viime perjantaina, mutta kertasi niitä myös pyynnöstä vieraillessaan samana päivänä tukijansa Lammin Ikkunan mitalikahvilla.

Petra Olli saapui Lammin Ikkkunalle perjantaina iltapäivällä. Kuva: Susanna Mattila

Kanadan Danielle Lappage pääsi tasoittamaan tilanteen ottelun viimeisellä sekunnilla. Valmentaja Ahto Raska haastoi tuomarit siitä, oliko aika todella lopppunut, siitä seurasi Ollille kaksi lisäpistettä. Lappage ehti jo riemastua voittoa. Tilanne kääntyi kuitenkin Petra Ollin voitoksi 55 pisteellä ja Suomi sai painin maailmanmestaruuden 21 vuoden odotuksen jälkeen.

“Siinä oli epäselvä tilanne. Ehdin siinä unohtaa, että vastustajalla oli varoitus alla, ja olin jo valmis pettymään. Onneksi valmentaja oli tilanteen tasalla ja loppu hyvin, kaikki hyvin,” Petra Olli selosti Lammin Ikkkunalla kahvitellessaan.

Vasta kun tuomari nosti Petran käden ylös voiton merkiksi, hän kertoo ymmärtäneensä mitä tapahtui. Petra Olli ei enää ole pysynyt laskuissa monennetko mitalikahvit perjantaina tuli juotua. Toiset tärkeät kahvit olivat edessä lauantaina, jolloin Lappajärvellä juhlittiin maailmanmestaruutta koko kylän voimin.

Petra Ollia oli tehtaalla vastassa kolme nuorta painijaa: Inka Mälkönen Lahden Ahkerasta, Veera Nevalainen ja Noora Pöllänen Lappilan Noususta. Nuorille painijoille Petralla oli aivan omat terveisensä:

“Unelmoikaa suuria, uskokaa niihin unelmiinne olipa ne mitä tahansa, ja olkaa valmiit tekemään töitä sen unelmanne eteen. Ja nauttikaa siitä matkasta,” hän evästi nuoria.

Veera Nevalainen, Noora Pöllänen ja Inka Mälkönen olivat ensimmäisten joukossa tervehtimässä tuoretta maailmanmestaria. Kuva: Susanna Mattila

Petran mitali kiersi kädestä käteen. Kuva: Susanna Mattila

Hannu Saarinen sai esitellä työntekijöilleen tuoreen maailmanmestarin. Kuva: Susanna Mattila

Ja mitalikahvien vuoro. Monennetko, sitä Petra ei muistanut, mutta kertoi odottavansa sitä päivää, että oma isä leipoo hänelle mitallikakkun. Kuva: Susanna Mattila

Kakkua olivat nauttimassa myös Lammin Ikkunan työntekijät. Kuva: Susanna Mattila

Petra sai kirjoitella ahkerasti myös nimikirjoituksia. Vuorossa Inka Mälkönen. Kuva: Susanna Mattila

Painin Maailman mestari 2018, Petra Olli. Edelisen kerran Petra vieraili Lammin Ikkunalla voitettuaan Euroopan mestaruuden 2016. Kuva: Susanna Mattila

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.