Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Lipputangolle nuppi ja hallitukselle puheenjohtaja

Turvantalon talkoissa työskenteli tuttu joukko talon ystäviä lokakuun lopun pilvisenä maanantaipäivänä. Lipputanko makaili pitkin pituuttaan pihamaalla, mutta hyvästä syystä. Siivosen Matti ja Laurilan Seppo asensivat siihen uuden nupin ja narukin näytti aivan uudelta. Talkoissa tehtiin perinteisiä pihahommia kuten syksyyn kuuluu, haravoitiin ja leikattiin pensasaitaa.

turva_nuppi

Suunnitelmissa on muun muassa kaivaa talon edestä ruusupensaat kokonaan pois. Ruusut on tarkoitus korvata laatoituksella ja mahdollisesti kiinteillä puutarhakalusteilla. Puuttuu vain innokas vetäjä viemään projektin maaliin.

turva_lehtikasa

Turvantalon hallituksen puheenjohtaja ja primus motor Timo Virtanen heilui harvansa kanssa helpottuneena. Hänen työlleen on löytynyt jatkajaehdokkaaksi Jarmo Kartano, joka vuoden siirtymäajan jälkeen jatkaa Turvantalon toimintojen vetäjänä, jos yhtymäkokous niin päättää. Hallitukseen saatiin lisäksi yksi uusi jäsen, erovuoroisen Marjatta Rahkion tilalle tuli Päivi Kankaanmäki.

turva_timo

Jaakko Kartano on syntyisin Lammilta. Hän on nykyisin eläkkeellä, ja viettää paljon aikaansa huvilallaan Tevänti-järven rannalla.

– Turvantalo on läheinen minulle siten, että isäni Iisakki Kartano hoiti sen asioita Uuno Sinkkilän jälkeen  50- ja 60-luvuilla kunnalle myyntiin asti. Siihen aikaan muun muassa elokuvat Turvalla olivat merkittävä kokoontumispaikka nuorisolle Lammilla, Kartano kertoo.
Susanna Mattila (Lammille.fi)

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.