Keskiviikko 27.10.2021
Nimipäivät: Helli, Hellin, Helle, Hellä
Lammi
Pilvistä
7°C
Tuuli: 3 m/s LEL
 

Liikenneaiheisia tehtäviä Hämeessä

Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti tavanomainen arkivuorokausi. Tehtäviä oli vuorokauden aikana hieman yli 200. Poliisilaitoksen alueella jäi kiinni yhteensä kuusi rattijuoppoa, joista neljä autoili huumausaineiden vaikutuksen alaisina, yksi oli törkeä ja yksi tavallinen rattijuopumus.

Hätäkeskukseen tuli tiistaina aamupäivällä ilmoitus, jonka mukaan auto oli Hämeenlinnassa ajautunut ulos tieltä osuen talon kulmaan. Poliisipartio paikkatutkinnassa selvisi, että kolmekymppinen mies oli ajanut henkilöautolla Poltinahontietä suistuen ajosuunnassaan vasemmalle kiinteistön pihaan osuen talon kulmaan. Auton alle jäi talojen pihassa pensaita ja kaikenlaista irtainta omaisuutta. Auton kuljettaja vietiin sairaalaan tarkastukseen. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Partio sai hätäkeskukselta tehtävän tiistaina iltapäivällä kolmen aikoihin valtatielle kolme pohjoisen suuntaan meneville ajokaistalla hieman ennen Turengin liittymää. Partio sai selville, että henkilöauto oli ajanut vasemmanpuoleista ajokaistaa ja rekka-auto oli ajanut oikeanpuoleista ajokaistaa. Autot osuivat kyljistään toisiinsa tietyömaan kohdalla, jossa ajokaistat kapenevat ja kaartavat vasemmalle. Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä eikä päihteillä epäillä olleen osuutta kolariin.

Hätäkeskukseen tuli tiistaina kello 18 ilmoitus henkilöautosta, joka oli suistunut Hattulassa ojaan ja ilmoittaja epäilee kuljettajan olleen humalassa. Partion tapahtumapaikkatutkinnassa selvisi, että parikymppinen mies oli ajanut henkilöautoa Teollisuustietä Hämeenlinnan suunnasta, kun hän oli ajautunut kulkusuunnassaan oikealle ojaan. Auto oli kulkenut ojassa noin 100 metrin matkan pysähtyen lopulta ojaan. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0.99 mg/l tuloksen. Hänet käytettiin verikokeessa veren alkoholipitoisuuden selvittämiseksi ajohetkellä. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Poliisipartio suoritti nopeusvalvontaa puolenyön aikoihin Riihimäellä valtatiellä 3. Valvontapisteen ohi ajoi henkilöauto, jonka nopeudeksi mitattiin 137 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 120 km/h. Partio pysäytti kyseisen auton. Auto kuljetti kolmekymppinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen alle jääneen tuloksen. Hänelle tehty huumepikatesti oli puolestaan positiivinen. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

90-luvulla syntynyt mies oli pyörävarkaissa tiistai-iltana Lahden Sopenkorvessa. Ilmoittaja oli nähnyt kyseisen miehen kävelemässä ja hän kantoi maastopyörän rengasta. Ilmoittaja lähti miehen perään ja otti hänet kiinni. Partiolle selvisi, että mies oli anastanut hetkeä aikaisemmin renkaan kuntosalin edestä. Kiinniottopaikan läheisyydestä pusikosta löytyi kaksi anastetuksi epäiltyä polkupyörää. Mies otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.

Vanhemman rouvan epäillään syyllistyneen näpistykseen ja niskoitteluun poliisia vastaan tiistaina iltapäivällä marketista Lahden Launeella. Nainen oli laittanut kassalla osan tuotteista kassiinsa ja ohitti kassalinjan maksamatta niitä aiheuttaen tuoteporteissa hälytyksen. Vartija löysi naisen laukusta noin 85 euron arvosta tuotteita.  Nainen ei noudattanut tilanteessa poliisimiehen antamia käskyjä eikä kieltoja vaan haistatteli ja huusi partiolle. Naiselle annettiin tapahtuneesta sakko.

Partio tapasi myöhään tiistai-iltana nuoren naisen kuljettamassa henkilöautoa väliaikaisen ajokiellon aikana Lahden Hennalassa. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Partio pysäytti tiistai-iltana henkilöauton tarkastusta varten Hollolan Salpakankaalla. Autoa kuljetti ajo-oikeudeton nuorimies, joka puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0.44 mg/l, joten kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Hänelle kirjoitettiin sakko asiassa.

Poliisipartio sai myöhään tiistai-iltana tehtävän hätäkeskukselta. Ilmoituksen mukaan valtatietä 4 etelän suuntaan tulee kaistoilla seilaava henkilöauto. Partio tapasi kyseisen henkilöauton Hartolassa. Auto kuljettanut nelikymppinen nainen puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.