Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Lammin Säästöpankki lahjoitti yhteiseen hyvään

Lammin Evonkävijöiden Anja Vitie kertoi kuulumisia Lammilta.

Lammin Säästöpankki jakaa vuosittain voittovaroistaan vastuullisuuslahjoituksia paikallisille toimijoille. Säästöpankkiryhmän 200-vuotisen historian ja Lammin Säästöpankin 145-vuotisen taipaleen kunniaksi pankki jakaa yhteensä ennätykselliset 200.000 euroa yhteiseen hyvään. Puolet jaettiin keväällä ja puolet nyt loppuvuodesta.

Lahjoituskohteiksi valikoitui erityisesti lasten ja nuorten mielenterveys sekä vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan mahdollistaminen. Tahdomme myös edistää pankkimme alueella asuvien pakolaislasten ja -nuorten integraatiota ja hyvinvointia tukemalla heidän harrastustoimintansa jatkumista uudessa tilanteessa. Näiden lisäksi turvaamme pimeitä kouluteitä lahjoittamalla alueemme pienimmille koululaisille heijastinliivejä.

– Vallitseva maailmantilanne ja sitä seurannut taloudellinen taantuma vaikuttaa meihin kaikkiin. Erityisen haavoittuvaisia ovat jo entuudestaan heikoimmassa asemassa olevat lapset ja nuoret, jonka vuoksi lahjoituskohteiksi valikoitui tällä kertaa toimijoita, jotka tekevät arvokasta työtä heidän puolestaan. Lisäksi Ukraina tarvitsee yhä valtavasti apua sodan jatkuessa siellä edelleen. Tässä tarvitaan meitä kaikkia, toteaa Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Lauri Kalpala.

Lammin Säästöpankin lahjoituskohteet syksyllä 2022:

• Mieli ry / Hyvinkään Seudun mielenterveysyhdistys ry:n, Lasten ja nuorten mielenterveystyön tukeminen
• SPR:n Hämeen vastaanottokeskukset, toimialueellamme asuvien pakolaislasten ja -nuorten harrastusmahdollisuuksien jatkuminen
• Heikentyneessä taloustilanteessa mahdollisimman monen lapsen ja nuoren harrastuksen jatkumisen mahdollistaminen: HPK juniorit, Hyvinkään Ponteva, Lammin Evonkävijät
• Lasten liikenneturvallisuus lahjoittamalla heijastinliivejä kouluille turvaamaan koulutietä
• Ukrainan sodan uhrien auttaminen: Unicefin, Ukrainan lapset, SPR, hätäapu Ukrainassa, Lääkärit ilman rajoja, lääkinnällinen ja sairaanhoidollinen apu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.