Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Yläkouluikäisiä patistellaan liikkumaan

Tällä viikolla on käynnistynyt Liikuntalukkari-toiminta, josta löytyy jotain jokaiselle yläkoululaiselle. Toiminta on jatkoa Lasten Liikunnan Tuki ry ja Hämeenlinnan kaupunki yhteistyössä alueen seurojen ja muiden liikuntatoimijoiden kanssa viime keväänä aloittamalle nuorten Liikuntalukkari-toiminnalle. Liikuntalukkariin on koottu nuorille maksutonta matalan kynnyksen liikuntatoimintaa Hämeenlinnassa.

Toiminta sijoittuu pääasiassa heti koulupäivän jälkeen klo 14–18 väliseen aikaan ja erilaisia ryhmiä löytyy useita jokaiselle päivälle. Liikuntaryhmissä nuoret pääsevät kokeilemaan mm. Crossfitia, kuntosalia, palloilulajeja, tanssia, kiipeilyä tai keilausta. Kalenteri kokonaisuudessaan on nähtävissä täällä.

Konnarin koululla toimii Zapway-kerho tiistaisin,  kerho on tarkoitettu alakoululaisille vanhempineen. Keskiviikkoisin Lammin uimahallilla on klo 14.00–17.00 vapaa uinti-vuoro. Uinti on tarkoitettu 5.–9.-luokkalaisille. Uimaan menijän täytyy ilmoittautuminen kassalla, ja kirjoittaa nimi listaan. Toinen vapaa uintivuoro on perjantaisin samaan aikaan.

Hauholla on keskiviikkoisin höntsää 6.–9. -luokkalaisille. Tunti liikuntaa alkaa klo 15. Lammilla Hakkalan koulun höntsävuoro on torstaisin klo 14 alkaen ja se on tarkoitettu yläkoululaisille. Höntsätunnin ohjelman oppilaat saavat suunnitella itse. Liikunnan opettajalta voi kysyä myös muista vapaista ajoista liikuntahallissa.

Painotus ryhmissä on yläkouluikäisissä nuorissa, mutta osaan pääsee mukaan myös alakoululaisia. Toiminta on avointa kaikille, liikuntataidoista tai liikunnallisesta aktiivisuudesta riippumatta. Toimintaan osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista eikä sitoutumista, vaan ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä suoraan ohjaajalle.

Osa toiminnasta järjestetään koulujen saleissa, osa kaupungin eri liikuntapaikoilla tai toimijoiden omissa tiloissa. Koulujen omilla höntsävuoroilla olevien Lasten Liikunnan Tuen ohjaajien ja Zapway-perheliikuntatoiminnan ohjaajien lisäksi ohjaajina toimivat mm. urheiluseurojen asiantuntevat lajiohjaajat.

Liikuntalukkari on osa Hämeenlinnan kaupungin Liikkuva koulu -toimintaa. Hämeenlinna on mukana valtakunnallisessa Liikkuva koulu -ohjelmassa, joka on tämän hallituskauden yksi kärkihankkeista. Hämeenlinnassa hanke kulkee nimellä Lapsen, nuoren ja perheen liikkuva päivä. Liikuntalukkarin mahdollistavat yhteistyössä Lasten Liikunnan Tuki ry, Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy, Zapway-perheliikunta ja paikalliset urheiluseurat sekä -toimijat.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.