Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

Yksillä treeneillä peliin?

Otsikon tilanne on ihan täyttä totta LASBin C-tyttöjen kohdalla. Salivuorot eivät vain yksinkertaisesti riitä. Salivuoroja peruuntuu, viikonlopun turnaukset syövät harjoitusvuoroja. Peliin valmistautuminen voi jäädä yksien harkkojen varaan.

C- ja D-tytöt jakavat Koskihallin harjoitusvuorot. Lyhyellä aikavälillä C-tytöiltä on jäänyt paritkin harkat väliin ja peleihin on jouduttu yksien harkkojen jälkeen. Kuva: Taija Hoffren

LASBin C- ja D-tytöt jakavat Koskihallin harjoitusvuorot. Lyhyellä aikavälillä C-tytöiltä on jäänyt paritkin harkat väliin ja peleihin on jouduttu yksien harkkojen jälkeen. Kuva: Taija Hoffren

Sen lisäksi C- ja D-tytöt harjoittelevat yhdessä. Hallissa on välillä varsin ahdasta. D-tyttöjä on lähes 25 ja C-tyttöjä 11. Tänä vuonna B-tyttöjä ei ole jakamassa harjoitusvuoroa, mutta ensi vuonna saatetaan olla senkin edessä.

Ei ihme, että Taija Hoffren heitti ilmoille ajatuksen omasta salibandyhallista, LASBin kotihallista.

– Hyvä puoli yhteistreeneissä on se, että hallivuokra puolittuu. D-tyttöjen kokeneemmat pelaajat saavat vaativampia harjoituksia C-tyttöjen kanssa. Ryhmähenki kasvaa ja yhteenkuuluvuuden tunne on ja pysyy. Meillä onkin aivan mahtava joukkuehenki, C-tyttöjen joukkueenjohtajana toimiva Hoffren luettelee.

Hyvä puoli on myös se, että valmentajat ja joukkueenjohtajat saavat apuja toisiltaan. D-tyttöjen kokeneimmat pelaajat myös ovat apuna C-tyttöjen peleissä. Hyviä puoli tosiaankin on, mutta ahtaus ei paljon naurata. Myöskään samoja  harjoitteita ei voida tehdä kaikkien kanssa, koska tasoerot ovat näissä ikäluokissa melkoiset.

– C-tytöt tarvitsisivat ehdottomasti kolme harjoitusvuoroa, ja niiden pitäisi olla omia eikä jaettuja. Ikäerot on niin suuria että sekin hankaloittaa. Vanhimmat on -02 syntyneitä ja nuorimmat -05. Tasoero on huomattava. Jos hallivuoroja olisi, joukkueet käyttäisivät niitä enemmän.

Hoffren toteaa, että on hullua että Hollola ottaa junnuilta täyden hinnan. Esimerkiksi Hämeenlinnassa on vuorojen hinnat alennettu alle 20-vuotiaille.

– Ja eikö muilla joukkueilla olisi muka treenivuorotarpeita? Mokkeharkkoja ei meinattu saada kun ei ollut tiloja. Nyt ne on aamupäivisin,  mihin hankala päästä. Iltavuorot on ihan kortilla, hän tilittää.

Hoffren arvelee, että myös edustukselle olisi etua siitä, jos olisi oikea kotihalli. Hän uskoo yleisöä tulevan enemmän, jos halli olisi Lammilla.

– Lahteen lähtö on monelle iso kynnys, eikä kaikilla ole mahdollista sinne kulkea.

Facebookin Lammilaiset-ryhmässä Taija Hoffren jo lupasi salibandytyttöjä talkootöihin, omalta yritykseltään keittiökalusteita ja mahdollisesti rakennusvalvojankin palveluita talkootöinä. Pienen mediatalon Touko Helanen lupautui kuvaamaan ja dokumentoimaan projektin, jos sellainen lähtee käyntiin.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.