Sunnuntai 22.09.2019
Nimipäivät: Mauri
Lammi
Melkein selkeää
1°C
Tuuli: 3 m/s PL
 

Yhteiskäyttöpyörät työmatkalaisten avuksi

Hämeenlinnassa kokeillaan yhteiskäyttöisiä polkupyöriä loppusyksyllä 2018. Pyörän voi ottaa käyttöön kolmelta pyöräasemalta, jotka sijaitsevat rautatieasemalla, linja-autoasemalla ja keskussairaalalla. Aseman tunnistaa runkolukituksen mahdollistavista pyörätelineistä ja infokyltistä. Pyöräasemat ovat avoinna vuorokauden ympäri ja vuokrapyörän voi palauttaa mille tahansa asemalle.

polkupyörä

Pyöriä on kahta eri mallia, hopean värisiä Soliferin ja punaisia Tunturin pyöriä. Pyörät ovat jalkajarrullisia, kolmivaihteisia peruspyöriä ja ne on varusteltu älylukon lisäksi etukorilla, pikasäädettävällä satulalla ja valolla. Kaikissa pyörissä on numerotunnisteet ohjaustangon etupaneelissa. Kuva: Valpastin Oy.

“Haluamme parantaa henkilöstömme työmatkaliikenteen sujuvuutta. Joukkoliikenteen ja pyöräilyn yhdistäminen on yksi hyvä tapa tulla töihin, siksi tämä kokeilu on erittäin kiinnostava,” iloitsee Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja Petri Alaluusua.

Pyörissä on älylukot, jotka toimivat puhelimeen ladattavalla maksuttomalla Donkey Republic -sovelluksella. Pyörien käyttö maksaa esimerkiksi 1 € puolelta tunnilta ja 4 € kahdelta tunnilta. Maksu tapahtuu luottokortin avulla, joka samalla toimii käyttäjän tunnistamistapana. Kun puhelinsovellus on ladattu ja luottokorttitiedot syötetty, pyörän älylukon voi avata viemällä puhelimen lähelle lukkoa. Myös pyörän lukitseminen tapahtuu puhelinsovelluksen avulla.

“Pyöräily on Hämeenlinnan kaupungin strateginen tavoite. Tämän lyhyen kokeilun avulla saamme toivottavasti lisätietoa siitä, olisiko yhteiskäyttöisillä polkupyörillä Hämeenlinnassa kysyntää,” toteaa Hämeenlinnan kaupungin vs. strategiapäällikkö Ismo Hannula.

Pyöräasemat otetaan käyttöön perjantaina 12.10.2018. Kokeilu päättyy näillä näkymin marraskuun lopussa.

“Tarkoitus on, että pyörät ja pyöräasemat viedään pois, kun pysyvä lumi tulee maahan,” kertoo kokeilua organsioivan Valpastin Oy:n toimitusjohtaja Mari Päätalo.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.