Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

VALTUUSTO: Isolukkarintien asemakaavamuutos mahdollistaa ikäihmisten palveluasumisen

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto on koolla käsittelemässä muun muassa veropsrosenttia ja ensi vuoden budjettia.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto on parhaillaan koolla käsittelemässä muun muassa veroprosenttia ja ensi vuoden budjettia. Isolukkarintien kaava nuijittiin hyväksytyksi ennen sitä.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina Isolukkarintie 2:n asemakaavamuutoksen.

– Tämä on positiivinen asia lammilaisten kannalta. Entinen päiväkotirakennus saadaan siistittyä pois tontilta ja rakennettua sekä tehostettua että tavanomaista ikäihmisten palveluasumista, kommentoi kaupunginvaltuutettu ja valtuuston 2. varapuheenjohtaja Helena Hirviniemi (kok.).

Kaavamuutos takaa Lammin Hyvinvointikeskuksena tunnetulle hankkeelle 2.922 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta kahteen kerrokseen. Hankkeella on ARAn investointiavustusvaraus.

Lammin Hyvinvointikeskuksen toteuttaa kaupungin konserniin kuuluva Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiö. Säätiö on alun perin ajoittanut hankkeen vuosille 2016 ja 2017.

Kaupunginvaltuusto aloitti maanantaina istuntonsa jo kello 13. Listalla on pitkäkestoiseksi ounasteltuja päätöspykäliä, kuten parhaillaan käsittelyssä oleva keskustan pysäköintistrategia ja vuoden 2017 tilausbudjetti.

Juha Reinikainen

2 kommenttia

 1. Mika Rintama:

  Alustavasti kuulostaa hienolta, mutta, mutta…Kun miettii miten Hämeenlinnan kaupungin valtaapitävät viime kunnallisvaalien alla samaan aikaan hehkuttivat lähipalveluita ja lopettivat esimerkiksi vanhainkotitoimintaa, tulee vain mieleen, että tässä taas isolla huomiolle rakennetaan vanhuksille, sitten ensi vuonna vähennetään yhteyksiä ja palveluita ja lopuksi todetaan, ettei vanhukset pärjää tässä asunnossa.
  Sitten laitetaan asunnot isolle vuokralle, koska sehän on uusi rakennus. Viime kunnallisvaaleissa nauroin, että eihän kukaan voi uskoa tuota, kun samassa lehdessä perutte sanomanne. Mutta ei. Puolet Lammilaisista äänestivät samoja SDP:n ja Kokoomuksen henkilöitä. No kansa saa mitä haluaa. Alan väsymään sanomiseen: “no, mitäs mä sanoin!”

   
  • Susanna Mattila:

   Kiitos kommentista Mika! Itse ajattelin juuri, että jos/kun uusi palveluasumisyksikkö rakennetaan, siihenhän pitäisi ehdottomasti saada yksiöitä nuorisolle. Vuokra edulliseksi, sillä ehdolla, että osallistuu vapaaehtoisena vanhusten elämään. Siis seurustelu-upseereita, kauppa-apua, kahviseuraa ja sen sellaista. Tällaistahan on kokeiltu jo muualla. Lammihan voisi olla edelläkävijä Hämeessä :)

    

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.