Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Välitä viljelijästä -projektille esitetään lisämäärärahaa

Viime vuodet ovat olleet maatalousyrittäjille erityisen raskaita. Hallitus osoitti vuoden vaihteen kriisipaketissa Melalle määrärahan maatalousyrittäjien jaksamisen tukemiseen. Hallitus esittää lisäbudjetissa tarpeelliseksi ja tulokselliseksi osoittautuneelle projektille lisärahoitusta miljoona euroa.

Projektin avulla Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela on auttanut vaikeuksiin joutuneita maatalousyrittäjiä sekä välittömin jaksamista edistävin tukitoimin että pitkävaikutteisin ennaltaehkäisevin toimin. Konkreettinen apu on ollut ostopalvelusitoumus, joka on tarkoitettu asiantuntija-avun hankkimiseen henkisen jaksamisen tukemiseksi tai tilan hoitoon liittyvien taloudellisten ja juridisten ongelmien selvittämiseksi.

Projektin tiimoilta projekti- ja hanketyöntekijät ovat tavanneet satoja haasteissa kamppailevia yrittäjiä. Jo yli 300 maatalousyrittäjää on saanut apua ostopalvelusitoumuksen avulla. Osissa maata palvelusitoumuksiin alun perin varattu osuus määrärahasta on jo lähes käytetty.

Maatalousyrittäjien ahdinkoa halutaan lievittää yhdessä. Lisämäärärahan avulla projektia voidaan jatkaa täydellä teholla 2017–2018.

– On helpottavaa, että maatalousyrittäjien ahdinko on tunnistettu ja tilannetta halutaan lievittää yhdessä kaikin keinoin, toteaa toimitusjohtaja Päivi Huotari Melasta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.