Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Valinnanvapauskokeilun alku viivästyy vielä

Valinnanvapauskokeilun alku on viivästynyt jo pariin otteeseen. Viivästystä näyttäisi olevan vielä luvassa. Projektipäällikkö Niina Haake arvelee, että kokeilun alku viivästyy vielä kolmella tai jopa neljällä viikolla. Kokeilu käynnistetään heti kun se on mahdollista.

Kokeilussa asiakkaan on mahdollista valita palveluntuottajansa myös sähköisessä palvelussa. Myös palveluntuottajat käyttävät samaa palvelua. Palvelua varten tarvitaan Väestörekisterikeskukselta tietolupa, jotta asiakkaat pääsevät tunnistautumaan pankkitunnuksillaan tai kännykän mobiilivarmenteella sähköiseen palveluun. Lupa koskee myös palveluntuottajia, jotka rekisteröivät asiakkaat samassa järjestelmässä.

– Tunnistautumiseen tarvitaan Väestörekisterikeskuksen dataa ja tekemistä, jotta tunnistautuminen pankkitunnuksilla olisi turvallista. Kaikki on kiinni nyt Väestörekisterikeskuksesta. Emme pysty vaikuttamaan siihen, milloin lupa tulee. Se voidaan saada viikon päästä tai neljän viikon päästä, Haake selvittää.

– Asiakaskirjeet ovat jo painossa ja odotamme vain Väestörekisterikeskuksen tietolupaa, jotta voimme lähettää ne kirjeet. Kun kokeilu käynnistyy, saavat asiakkaat kotiinsa kirjeen, jossa kerrotaan, mitä voi valita ja kuinka valinta tehdään, hän jatkaa.

Asukkaat voivat käyttää omaa terveysasemaansa normaalisti.

Kokeiluun on ilmoittautunut tällä hetkellä neljä palveluntuottajaa: Ilveskoti, Mehiläinen Oy Mehiläisen Oma Lääkärisi -terveysasemalla, Juho Nummenmaa Mainiemen vastaanotoilla sekä Linnan Klinikka Oy Tuulosen toimipisteellään.

 

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.