Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Valinnanvapauskokeilu alkaa helmikuussa

Sosiaali- ja terveyspalveluiden valinnanvapauskokeilu käynnistyy helmikuussa 2017 ja kestää lokakuun 2018 loppuun. Kokeiluun mukaan päässeet kuntalaiset saavat kotiinsa kirjeen kokeilun käynnistymisestä.

Palveluntuottajaksi valinnanvapauskokeiluun voi ilmoittautua huomisesta alkaen. Palveluntuottajille järjestetään asiasta tiedotustilaisuus tiistaina klo 10 Hämeenlinnan Raatihuoneella. Palveluntuottaja sitoutuu tuottamaan vähintään lääkärin, sairaanhoitajan, psykiatrisen sairaanhoitajan ja sosiaaliohjaajan neuvonta- ja vastaanottopalvelut.

Kokeilussa mukana olevat hämeenlinnalaiset, jotka asuvat Lammin, Tuuloksen tai Jukolan alueella voivat valita oman terveysasemansa sijaan myös yksityisen tai kolmannen sektorin palveluntuottajan.

Asiakas saa valitsemaltaan palveluntuottajalta julkista terveydenhuoltoa vastaavat palvelut eli niin sanotun palvelupaketin mukaisia palveluita. Suunnitelman mukaan julkisten terveyspalveluiden palvelupaketti kattaa sairaanhoitajan ja lääkärin vastaanottopalvelut, psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanottopalvelut sekä sosiaaliohjaajan vastaanottopalvelut. Asiakas maksaa palvelusta saman verran kuin terveyskeskuskäynneistä.

Päätöksen palveluntuottajaksi hyväksymisestä tekee tilaajajohtaja. Ilmoittautumisen jälkeen Hämeenlinnan kaupunki käynnistää palvelutuottajan kanssa keskustelut kokeiluun osallistumisesta.

Palveluntuottajan kanssa solmitaan sopimus palveluiden tuottamisesta valinnanvapauskokeilun ajan.

(Lammille.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.