Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

Uimahalliliput halpenevat vuoden vaihteessa Lammilla

Lammin uimahallin pääsylippujen hintoja lasketaan ensi vuoden alusta. Vuoden vaihteen jälkeen aikuisten kertakäynti maksaa 4,90 euroa ja lasten kertakäynti 2,90 euroa.

− Sähköiset lipputuotteet mahdollistavat jatkossa eri lipputyyppien lataamisen samalle rannekkeelle. Lammin uimahalli ei olosuhteena vastaa uusittua Hämeenlinnan uimahallia, joten hintaero pääsymaksussa on perusteltu. Lisäksi pyrimme hintaohjauksen avulla lisäämään Lammin uimahallin kävijämääriä, Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä kertoo.

Sarjaliput myydään tästä viikosta alkaen rannekkeina. Paperiset liput käyvät maksuvälineenä vielä koko kevään 2018. Kuva: Susanna Mattila

Sähköiset lipputuotteet eli rannekkeet mahdollistavat omat hinnat Lammin uimahalliin. Uiminen on vuoden vaihteen jälkeen Lammilla edullisempaa kuin Hämeenlinnan hallissa. Paperiset liput käyvät maksuvälineenä vielä koko kevään 2018. Kuva: Susanna Mattila

Hämeenlinnan uimahallin pääsylippujen hinnat puolestaan nousevat hieman. Aikuisten pääsylipun uusi hinta on 6,50 euroa (korotus 30 snt) ja lasten lipun hinta 3,80 euroa (korotus 15 snt). Asiakkaat pääsevät lataamaan sarjarannekkeisiin käyntikertoja vanhalla hinnalla aina vuoden loppuun saakka.

Hämeenlinnan uimahallin peruskorjauksessa päästään pian viimeistelytöiden ja testauksen pariin. Vesi lasketaan altaisiin syyskuun lopulla. Hallin avajaisia suunnitellaan joulukuun alkuun.

Hämeenlinnan uimahallin peruskorjaus käynnistyi viime vuoden kesäkuussa. Mittavassa saneerauksessa on uusittu uimahallin vanha osa piha-alueineen kokonaan sekä rakennettu uusi laajennusosa, johon tulee 400 m2 liikuntasali. Tavoiteaikataulun mukaan halli oli tarkoitus avata yleisölle lokakuun lopulla, mutta avausta joudutaan siirtämään joulukuun alkuun.

− Haluamme varmistaa, että työt saadaan tehtyä laadukkaasti loppuun saakka ja kaikki järjestelmät testattua ennen hallin avaamista yleisölle. Viivästys on valitettava, mutta hätiköimäänkään ei pidä ryhtyä, muistuttaa Pöyhiä.

Lammin uimahallissa polskitaan entistä edullisemmin vuodenvaihteen jälkeen. Kuva: Susanna Mattila

Lammin uimahallissa polskitaan entistä edullisemmin vuodenvaihteen jälkeen. Kuva: Susanna Mattila

Peruskorjauksen yhteydessä puku- ja pesutiloja laajennetaan, kaikki pinnat uusitaan ja tehdään yksi uusi allas, jossa nostopohjan avulla voidaan säätää altaan syvyyttä erilaisten käyttötarpeiden mukaan. Kuntosali siirtyy entisen liikuntasalin paikalle ja sinne saadaan täysin uudet laitteet.

Hämeenlinnan uimahalli saa peruskorjauksen myötä nykyaikaisen ja modernin ilmeen. Laadukkuus ja raikkaus halutaan tuoda myös hallin palvelukonseptiin.

− Hämeenlinnan uimahallin vuosittaisen kävijämäärän ennätys on vuodelta 2009 noin 266 000 käyntikertaa. Tavoitteemme on asetettu korkealle ja uusi ennätys halutaan saavuttaa heti vuoden 2018 aikana. Hallissa tarjottavat palvelut ja asiakaskokemus luodaan sellaisiksi, että jokainen kävijä palaa sinne uudestaan, kuvailee toimitusjohtaja Pöyhiä.

Hämeenlinnan uimahallin kumppaneiksi on valikoitunut kokeneita uimahallitoimijoita. Siivouspalveluista ja puhtaanapidosta vastaa SOL Palvelut Oy ja kassa- ja kahviotoimintaa pyörittää TG Klubben Oy. Molemmilla on hoidettavanaan useita uimahallikohteita ympäri Suomen.

Olemme todella iloisia, että pääsemme luomaan uimahallin palvelukonseptia yhdessä Hämeenlinnan Liikuntahallien kanssa. Uskon, että omalla kokemuksellamme voimme tuoda uusia hyviä ideoita palvelujen kehittämiseen, toteaa TG Klubben Oy:n toimitusjohtaja Aki Helander.

  • Hämeenlinnan uimahalli on valmistunut alun perin vuonna 1976
  • Laajennusosa valmistui vuonna 2001
  • Vanhan osan peruskorjaus käynnistyi kesäkuussa 2016
  • Pääurakoitsijana toimii Lujatalo Oy
  • Hankkeen kokonaisbudjetti 14 M€, josta valtionapua 1 M€
  • Uimahalli on kaupungin käytetyin julkinen liikuntatila

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.