Sunnuntai 01.10.2023
Nimipäivät: Rauno, Rainer, Raine

Tuuli:
 

Tuuloslaiselle Sirpa Taululle Hämeen liiton tunnustus

Ars-Hämeen toiminnanjohtaja Sirpa Taulu sai Hämeen liiton vuoden 2016 kulttuuritunnustuspalkinnon ansiokkaasta työstään hämäläisen kuvataiteen edistämiseksi.
Sirpa Taulu on palkittu Hämeen liiton kulttuuritunnustuspalkinnolla. Kuva: Hämeen liitto

Sirpa Taulu on palkittu Hämeen liiton kulttuuritunnustuspalkinnolla. Kuva: Hämeen liitto

Sirpa Taulu on ollut mukana Ars-Hämeen toiminnassa yli 13 vuotta. Tulokset ovat muikeita: paikkansa vakiinnuttanut Taidelainaamo on alansa edelläkävijöitä, GalleriaKone on valtakunnallisesti arvostettu ja taiteilijoiden työtila Taidekasarmi vailla vertaansa. Toiminta on suunnitelmallista, uudistuvaa ja inspiroitunutta.

Sirpa Taulu on tunnustuksesta mielissään.

– Tunnustus yllätti minut täysin. Olen siitä suorastaan liikuttunut.

Palkintoperustelujen mukaan Sirpa Taululla on hyvät suhteet alueen koko taidekentän toimijoihin, ja ilman hänen työpanostaan Taidelainaamoa, GalleriaKonetta tai Taidekasarmia ei välttämättä edes olisi. Taulua kiitellään myös lämminhenkiseksi ja helposti lähestyttäväksi puuhanaiseksi.

Yksi Sirpa Taulun omista suosikeista on innostavan taidetoiminnan järjestäminen nuorille, joilla ei ole työ- tai koulutuspaikkaa. Tällä hetkellä taiteilijat ohjaavat projekteja Hattulassa ja Hämeenlinnassa. Toisessa kunnostetaan Hattulan nuorisotilaa ja toisessa tehdään Seminaarin koululaisille tilanjakajat aulaan. Pian aulaa elävöittävät muun muassa englantilainen bussi ja kahvilanäkymä.

– Projektit suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä nuorten kanssa. Aloitamme tyhjältä pöydältä, käytämme paljon kierrätysmateriaalia ja sitten kokeilemme, mikä toimii, mikä ei.
Innostava taide saa aikaan kutkuttavia tuloksia. Esimerkiksi Taidekasarmin yhteiset tilat kunnostettiin vuonna 2014 yhteensä 37 nuoren kanssa.

Hämeen liitto /Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.