Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Tuuloksen joulussa on uutta ja vanhaa

Tuuloksen joulun 62. numero noudattaa perinteistä ja hyväksi havaittua linjaansa. Lehdestä löytyy kuvauksia niin kuluneen vuoden varrelta kuin muisteluja entisiltä ajoilta. Esimerkiksi hiihdosta löytyy kuvaukset kuluvalta vuodelta ja vuosien takaa. Hiihtosuunnistuksen SM-sprintistä on kirjoittanut Mikko Lepistö. Tuula Suovanen puolestaan muistelee 60-luvun hiihtokilpailuja.

Tuuloksen joulun kansikuvan on ottanut Kirsi-Marja Hurme.

Tuuloksen joulun kansikuvan on ottanut Kirsi-Marja Hurme.

Mukana on kahden uuden kirjoittajan kirjoitukset. Esko Anttolan ja Mirja Höysniemen tekstit dokumentoivat tuuloslaista henkilöhistoriaa. Esko Anttola kertoo isoisästään Emil Anttolasta ja Mirja Höysniemi muistelee lapsuuttaan mamman luona Tuuloksessa.

– Ilahduttavaa on myös lukea Suvi Mäkelän ja Päivi Orilähteen jutut talojen kunnostamisesta ja rakentamisesta. Jutuista välittyy aito arvostus vanhaa talonpoikaista kulttuuria kohtaan, joissa rakennuspaikka ja aineet valitaan huolellisesti; ei nykymuodin mukaisesti nopeasti ja halvimmalla mahdollisella tavalla monen kilpailutuksen kautta, kirjoittaa päätoimittaja Antti Sipilä pääkirjoituksessaan.

Lehdessä on myös tarinaa paikannimistä, tuuloslaisesta Saaristen suvusta, tukinuitosta, Alisen Tuuloslammin linnustosta sekä Tuuloksen koulun Tuuloksen järvet ja vedet -teemavuodesta. Kauppakeskus Tuulosesta on kehittynyt toimintansa aikana Tuuloksen näkyvin paikka, toteaa Sipilä.

– Eikä vähiten lentokoneidensa ansiosta, joiden määrä nousi kuluvana vuonna neljään. Komentaja evp Kimmo Salomaa kertoo jutussaan pihapiiriin asettuneiden Drakenin ja Mig 21:n tarinat.
Tuuloksen joulua myyvät  Tuuloksessa mm S-market, Kotipizza ja Säästöpankki, Hämeenlinnanssa Suomalainen kirjakauppa. Lehden hinta on 8 euroa. Tunnelmallisen kansikuvan on kuvannut Kirsi-Marja Hurme.
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.