Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Melkein pilvistä
7°C
Tuuli: 2 m/s SSW
 

Turvallisesti kylissä ja yhdistyksissä -koulutusta voi seurata Tuuloksessa yhdistyksen toimistolla

Kuka vastaa, jos pieni kerholainen loukkaantuu kylätalon liukumäessä? Mitä varusteita yhteisellä uimarannalla olisi hyvä olla? Mistä saa apua kylän uuden ulkokuntoilupaikan suunnitteluun? Hämeen Kylät järjestää keskiviikkona marraskuun 18. päivänä kello 18 koulutuksen yhdistyksille järjestäjien vastuukysymyksistä.

Yhdistykset järjestävät tapahtumia, talkoita, leirejä ja monenlaista toimintaa. Kylissä pidetään huolta myös yhteisistä alueista kuten ulkoilupoluista, leikkipuistoista, vene- ja uimarannoista. Tätä monenlaista hienoa toimintaa pyörittävät usein yhdistysten vapaaehtoiset.

Järjestävät yhdistykset vastaavat tilaisuuksiensa ja toimintojen turvallisuudesta. Kuluttajaturvallisuuslaki määrittelee tapahtumien ja palveluiden järjestäjille velvoitteita, joista on hyvä olla perillä. Korona-tilanne tuo myös lisää huomioitavaa.

Hämeen Kylät ry:n järjestämässä illassa perehdytään turvallisuusasioihin ja järjestäjien vastuukysymyksiin yhdessä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) asiantuntijan Kielo Kestinmäen kanssa.

Illassa järjestäjien vastuukysymyksiä tarkastellaan erityisesti vapaaehtoisvoimin toimivien yhdistysten kannalta. Alustuksen jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille kiinnostuneille.

Ilta jatkuu Hämeen Kylät ry:n syyskokouksella viimeistään kello 19.30. Kokoukseen ovat tervetulleita yhdistyksen jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet.

Tilaisuus järjestetään verkossa mutta osallistuminen on mahdollista tarvittaessa Hämeen Kylät -yhdistyksen toimistolla Tuuloksessa, jossa on etäkokousvälineet. Hämeen Kylien IT-tuki auttaa mielellään etukäteen, jotta halukkaat pystyvät osallistumaan tilaisuuteen verkossa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.