Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 
Avatar photo

Nyt saa toimitus suunvuoron! Täällä taustoitetaan lähikulmia koskettavia asioita, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan tarjolla olevia palveluita. Toimitukselta-blogia kirjoittaa Lammille.fi -verkkolehden toimitus.

Tästä se lähtee!

Onneksi olkoon! Olet löytänyt tiesi uuden, kotiseutuhenkisen verkkolehden sivuille. Lammille.fi näkee päivänvalonsa pimeimmän vuodenajan kynnyksellä, kellastuneiden lehtien vaeltaessa marron maan yli kolean tuulen kannattelemina. Mikäpä sen parempi aika käpertyä lukemaan uutisia ja tarinoita omalta kotiseudulta!

Kotiseutu tarkoittaa Lammille.fi -lehdessä paitsi Lammia, myös Tuulosta ja Hauhoa. Kolmea entistä kuntaa yhdistää paitsi kuntastatuksen entisyys, myös nykyisyys Hämeenlinnan kaupungin itäisenä kolkkana. Syksyn tuulet ovat erityisen mielenkiintoiset Lammin-Tuuloksen suunnalla, sillä Hämeenlinnasta Lammi-Tuuloksen ja Jukolan alueet ovat mukana valinnanvapauskokeilussa, joka alkaa vuoden vaihteessa.

Valinnanvapauskokeilu tarkoittaa Lammin-Tuuloksen alueen asukkaille etumatkaa sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauteen. Saamme siis olla suunnannäyttäjinä valtakunnalliselle lainsäädännölle sote-palvelujen käyttäjinä. Onnea me!

Lammille.fi -sivustoa suunnitellessa on omassa mielessä kummitellut ajatus 1950-luvusta, jolloin perustettiin paljon uusia paikallislehtiä. Oma lehti nähtiin elinkeinoelämän vilkastuttajana, paikallisten yrittäjien tukena. Sitä mekin haluamme olla. Yhä useampi lukee uutisensa verkkolehdistä. Siinä joukossa Lammille.fi haluaa olla kertomassa Ydin-Hämeen alueen asioista alueella asuvien ja täältä lähteneiden iloksi ja hyödyksi.

Syksyllä on hyvä aloittaa uutta. Kun luonto tekee kuolemaa herätäkseen taas uudelleen eloon kevään tullen, ihmisen mieli valmistautuu kestämään tuon pitkän pimeän ajan hakeutumalla uusien haasteiden, uusien harrastusten tai opiskelun pariin.

Kaiken uuden on kuitenkin jollain tavalla pohjattava vanhaan. Siksipä Lammille.fi -verkkolehden Toimitukselta -palstan tunnuksena onkin entisen Lammin kunnan vaakuna, Lammi-seuran ystävällisellä suostumuksella. Tästä ei ole hauholaisten ja tuuloslaisten syytä ottaa nokkiinsa, sillä toimituksen vakaa pyrkimys on uutisoinnissa tasapuolisuuteen ja kotiseutuhenkisyyteen olipa näkökulma millä tahansa Itä-Hämeenlinnan kulmalla.

Lähettäkää tietoja tapahtumista tapahtumakalenteriimme. Kertokaa juttuvinkkejä, lähettäkää tiedotteita ja lukijankirjoituksia. Me julkaisemme ne, tartumme ideoihinne innolla. Seuratkaa meitä Facebookissa ja Twitterissä. Lukemisen lisäksi kommentoikaa, antakaa palautetta – ruusuja tai risuja.

Me olemme nyt uuden edessä. Sekä Lammille.fi -verkkolehden toimitus että Sinä, hyvä lukijani. Täältä katsoen tulevaisuus näyttää hienolta, jännittävältä seikkailulta. Hienointa on, että saamme tehdä sen yhdessä. Tästä se lähtee!

Susanna Mattila, päätoimittaja

toimitus@lammille.fi, susanna.mattila@lammille.fi

 

Lammille.fi -lähilehden päätoimittaja on Susanna Mattila.

Lammille.fi -lähilehden päätoimittaja on Susanna Mattila.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.