Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Suomi 100 -sukkia juhlavuonna syntyville

Koko maa neuloo nyt isoja ja pieniä sukkia. Tavoitteena on neuloa sinivalkoiset sukat kaikille juhlavuoden 2017 aikana syntyville, kaikille sotaveteraaneille ja kaikille ensi vuonna 100 vuotta täyttäville. Kaikkiin sukkakeräyksiin löytyy ohjeita Suomi 100 -sivustolta, vauvasukkien neulojille ohjeita on muun muassa Facebookin ryhmässä nimeltä Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville.

Suloisia, sinivalkoisia vauvasukkia on jo kertynyt Lammin kirjastolle. Kuva: Susanna Mattila

Suloisia, sinivalkoisia vauvasukkia on kertynyt mukavasti Lammin kirjastolle. Kuva: Susanna Mattila

Vauvasukkien keräys on organisoitu upeasti. Jokaisessa suomalaisessa synnytyssairaalassa on villasukkavastaava ja jokaisen sairaalan tavoite on kirjattu Facebook-ryhmästä löytyvään dokumenttiin. Sivuston kautta löytyy myös linkki villasukkalaskuriin, jota voi klikata aina kun on saanut yhden parin valmiiksi.

Keräys on alkanut kesäkuussa ja jatkuu aina ensi vuoden joulukuuhun asti. Muutamat sukat saa vielä Hämeessäkin neuloa, sillä Kanta-Hämeen keskussairaalan arvioitu sukkatarve on yli 1600 paria. Viimeisimmän laskentatilanteen mukaan sukista on vasta 4 prosenttia valmiina. Sukkia on todennäköisesti vielä paljon lukuisissa keräyspisteissä, kuten Lammin kirjasto-palvelupisteellä.

Tässä ohjeita sukkien neulojille:

Sukkien väritys täytyy olla sinivalkoinen, mallin jokainen voi päättää itse. Sukat tulee olla vastasyntyneen kokoa (jalkaterän pituus noin 9-10cm).

Neulothan sukat terveenä ja hajusteettomana.

Eläintaloudessa sukkia neulovia sairaalat pyytävät laittamaan valmiit sukat pienessä pussissa pakastimeen pariksi päiväksi, sekä kirjoittamaan pussin päälle ”ELÄINTALOUS”.

Kiinnitä sukat yhteen langalla ja liitä mukaan tieto, josta ilmenee käytetty lanka, sekä pesuohje. Halutessasi voit liittää sukkiin jonkin pienen tervehdyksen lahjan saajalle.

Lammilla sukat voi viedä Lammin kirjasto-palvelupisteelle, josta sukat toimitetaan Kanta-Hämeen keskussairaalaan.

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.