Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Melkein pilvistä
7°C
Tuuli: 2 m/s SSW
 

Seurakunta kutsuu toteuttamaan yhteistä juhlaa

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla. Lammilla sitä vietetään kauniissa Lammin kirkossa pääsääntöisesti sunnuntaisin klo 10. Näiden päiväjumalanpalvelusten lisäksi kirkossa vietään muutaman kerran kaudessa myös joitain erityisjumalanpalveluksia, kuten Tuomasmessuja, vauva- ja taaperokirkkoja ja koululaiskirkkoja tai kesäaikana luonnossa metsäkirkkoja ja kesäkirkkoja.

Lammin kirkko kutsuu uusia vastuunkantajia palvelutehtäviin jumalanpalveluksissa. Kuva: Hämeenlinnan seurakunnat/kirkon.kuvat.fi

Lammin kirkko kutsuu uusia vastuunkantajia palvelutehtäviin jumalanpalveluksissa. Kuva: Hämeenlinnan seurakunnat/kirkon.kuvat.fi

– Lammin seurakunnassa on useita vuosia, jopa vuosikymmeniä, saatu iloita siitä, että seurakuntalaisia on ollut toteuttamassa jumalanpalveluksia yhdessä työntekijöiden kanssa. Pyhä pyhän jälkeen heitä on uskollisesti saapunut tekstinlukijoiksi, kolehdinkerääjiksi ja tarvittaessa ehtoollisavustajiksi. Toiset ovat olleet valmiita käyttämään lahjojaan palvellen musiikissa. Jumalanpalvelusten digitointi on ollut uusin palvelun paikka. Vuoden mittaan myös useat yhdistykset ovat olleet valmiita toimimaan jumalanpalveluksen vastuuryhmänä. Lämmin kiitos kaikille Teille uskollisille vastuunkantajille! Toivottavasti voitte palvella jatkossakin, kirjoittaa kirkkoherra Heli Ulvinen.

Tänä vuonna seurakunta toivoo saavansa lisää jäseniä jumalanpalvelusten vastuunkantajien joukkoon. Tavoitteemme on saada kaksi kertaa kuukaudessa syyskuulta toukokuulle sunnuntain päiväjumalanpalvelusten toteuttajiksi seurakuntalaisista muodostuvia vastuuryhmiä yhdessä pappien, kanttorin ja vahtimestarin kanssa jumalanpalvelusta toteuttamaan.

– Toivomme ryhmien muodostuvan seurakunnan tehtäväalueilla toimivista seurakuntalaisista ja työntekijöistä, seura- ja yhdistysväestä sekä yksittäisten seurakuntalaisten ympärilleen keräämistä ryhmistä tai yksittäisistä seurakuntalaisista muodostettavista ryhmistä.

Palvelumahdollisuuksia jumalanpalveluksessa aiemmin mainittujen tehtävien lisäksi ovat esimerkiksi esirukousaiheiden antaminen ja mahdollisuuksien mukaan myös esirukouksen laatiminen, esirukouksen lukeminen, jumalanpalvelukseen tulijoiden vastaanottaminen, tervetulotoivotuksen esittäminen, virsitoiveiden ja saarnavinkkien antaminen, kirkkokahvien järjestäminen.

– Olet lämpimästi tervetullut vastuunkantajaksi jumalanpalvelukseen! Tule yksin tai kaveriporukalla tai edustamasi yhdistyksen väen kanssa. Ilmoittaudu kevään ja kesän aikana allekirjoittaneelle tai toisille seurakunnan papeille, kannustaa Heli Ulvinen.

Jumalanpalveluksen vastuunkantajille järjestetään yhteinen koulutustilaisuus elokuulla.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.