Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Sani tuo joulun odotusta Hauholle

Laulajatar Saija Aartela eli Sani esiintyy ensimmäisessä omassa joulukonsertissaan Hämeenlinnassa ja Hauholla joulukuun alussa.

– Niin on päässyt käymään, että vaikka olen ollut mukana monessa joulukonsertissa joko jonkin kokoonpanon kanssa tai vierailijana, ikinä aikaisemmin en ole tehnyt omaa joulukonserttia, hän toteaa.

Sani esiintyy kahdessa joulukonsertissa, ensin Hämeenlinnan kirkossa ja sitten Hauhon kirkossa.

Sani esiintyy kahdessa joulukonsertissa, ensin Hämeenlinnan kirkossa ja sitten Hauhon kirkossa.

Konsertista tulee tunnelmaltaan intiimi, sillä mukana omia muusikoita eli oma avopuoliso Samuli Erkkilä kitaroineen ja lammilaissyntyinen pianisti Risto Lassila. Vierailijana mukaan tulee myös laulaja Katja Sirkiä, joka on muun muassa ääninäytellyt ensimmäisessä Frozenissa Elsan roolin.

Tampereella nykyisin asuvalle Saijalle kummassakin paikassa tulee olemaan varmasti paljon tuttuja kasvoja. Hämeenlinna on tietenkin entinen kotikaupunki, jossa veli asustaa edelleen. Mutta siteitä on myös Hauholle.

– Vanhemmat ovat asuneet siellä jo 14 vuotta, hän kertoo.

Saijan mukaan ajatus joulukonsertista tuntuu hyvältä. Kirkko on aivan omanlaisensa esiintymispaikka. Toiveena on, että esityksissä voisi pitää kynttilöissä tulta.

– Joulukonsertista tulee itsellekin joulufiilis, hän sanoo.

Musiikki tulee olemaan sekä uudempaa että vanhempaa, Sanin omaa tuotantoa sekä tunnelmallisia joululauluja. Saija arvelee, että Aikakoneen Hiljaisuus tulee ainakin olemaan listalla, mutta myös Varpunen jouluaamuna sekä Tähdistä kirkkain.

Saijan kesä kului Aikakoneen kanssa kiertäessä 20-vuotisjuhlavuoden merkeissä, ja keikkailu on jatkunut läpi syksyn vain hieman rauhallisemmalla tahdilla. Viikonloput hän on tien päällä ja viikolla on pyrkimys löytää hetki hengähtämiselle ja uuden musiikin tekemiselle.

– Keväällä on tarkoitus nauhoittaa uutta musiikkia. Sitä on tärkeä tehdä, vaikka yleisö yleensä haluaakin kuulla ne samat hitit aina uudestaan, hän toteaa.

Ensi kesänä Saija palaa Hämeenlinnaan Suklaasydän -näytelmässä, joka esitetään Hämeenlinnan uudessa kesäteatterissa. Kesää odotellessa hän toivoo, että ihmiset tulisivat joulukonsertteihin. Tavoitteena on saada sen verran yleisöä, että tuotosta riittäisi lahjoitettavaa vanhustyöhön.

– Konsertteja on paljon joulun alla, lähes joka päivälle. Toivottavasti nähdään Hämeenlinnassa ja Hauholla!

Susanna Mattila
(Lammille.fi)

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.