Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Pilvistä
5°C
Tuuli: 3 m/s S
 

Rippileireistä on jäänyt vain hyviä muistoja

Viime viikolla seurakuntapastori Iina Jokilaakso etsi vapaaehtoisia valvomaan rippileiriläisten unta. Heti ensimmäisenä yönä oli saatu vieraaksi ikkunoiden paukuttelijoita. Lammille.fi pyysi Facebook-ryhmä Lammi ennen vanhaan jäseniä jakamaan muistojaan Kaunisniemen rippileireistä ja saikin mukavasti vastauksia.

Tietenkin kiinnostavaa oli kuulla, ovatko luvattomat yölliset vierailut rippileireillä jokavuotisia tapahtumia. Jokaiselta vuosikymmeneltä sellaisia muistoja viestiketjuun kertyikin. Aina 60-luvulta alkaen rippileirillä kerrottiin käyneen vieraita yöllä, milloin Hämeenkoskelta milloin omalta kylältä. Toisinaan vieraat olivat kavereita, mutta etenkin 90-luvulla vanhemmat olivat ahkerasti yöpartiossa leirien aikana.

1980-luvulla rippileirillä ollut Anu Turunen kirjoittaa, että kaakao oli hyvää ja muutenkin muistot olivat mukavia. Hänen leirinsä aikaan leirillä tavattiin kavereita puomilla ja leiriläiset lähtivät myös itse hiukan luvattomille teille, vastarannalle Hämeenkosken puolelle, jossa oli myös rippileiri meneillään.

– Veneeseen taisi tulla hieman ylikuormaa. Takaisin tullessa rannassa oli kireäilmeinen vastaanottokomitea. Saatiin kunnon “ripitys” ja päästiin siivoamaan neulaset katolta ja ränneistä… ihan työstä kävi, muistelee  Anu Turunen.

Yksi yövahtina 90-luvulla olleista äideistä kirjoitti, kuinka luvattomat vieraat pysäköivät moponsa tienhaaraan ja tulivat pelästytetyiksi pakettiauton valoilla ja megafonilla.

Onpa leiriltä karattu Untulaankin asti. Nuorisonohjaaja Anneli Törmälehto alias Pinneli oli kuitenkin autolla karkulaisia Untulan parkkipaikalla vastassa. Törmälehtoa muistelee moni, lämmöllä. Olipa Pinneli eräältä leiriläiseltä leikannut hiuksetkin, kun olivat pitkien hiusten latvat olleet kavereiden mielestä hiukan kuivan näköiset.

Lammi ennen vanhaan -ryhmä löytyy tästä linkistä. Keskustelu löytyy seinältä alaspäin skrollaamalla. Siihen voi edelleen kertoa omia kokemuksiaan ja muistojaan.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.