Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Posti jakaa tiistaisin vähemmän postia

Postin jakelupäiväuudistus tuli voimaan eilen tiistaina. Jos sait tavallista vähemmän postia, se johtuu tästä. Postia jaetaan edelleen 5 – 7 päivänä viikossa, lähettäjäasiakkaiden Postilta ostamien palvelujen mukaan. Jakelupäivien määrä ei uudistuksessa muutu, mutta tiistaisin jaettavaa postia on aiempaa vähemmän.

Tiistaisin jaetaan perusjakelussa nykyiseen tapaan osa sanomalehdistä, paketit, pikakirjeet ja laboratoriolähetykset. Sanomalehtien varhaisjakelussa ei tapahdu muutoksia. Kuitattavat kirjeet ja paketit ovat noudettavissa posteista. Yrityspostinumeroa käyttävät asiakkaat saavat lähetyksensä myös tiistaisin.

Maanantaina postitetut yleispalvelukirjeet jaetaan pääsääntöisesti keskiviikkona. Kirjeiden ja pakettien keräily tapahtuu tiistaisin normaalisti.

Nyt tehtävä muutos toteutetaan puuttumatta jakelupäivien määrään. Kesällä 2017 voimaan tuleva postilaki mahdollistaa 3-päiväisen jakelun taajama-alueella. Tätä mahdollisuutta Posti ei ota vielä käyttöön.

– Sääntelyn keventäminen on tulevaisuutta ajatellen välttämätöntä digitalisaation kiihtyessä ja asiakkaiden tarpeiden muuttuessa. Sääntelyä keventämällä Posti voi selviytyä yleispalvelun velvoitteista ilman, että yleispalvelua tarvitsisi rahoittaa veroilla, Turkka Kuusisto muistuttaa.

Lähes ainoana postina Euroopassa Posti toimii täysin ilman julkista tukea ja kirjejakelu on vapaan kilpailun piirissä.

Oheisesta kuvasta selviää, miten postia jaetaan tästä eteenpäin. Kuva on nähtävissä Postin Facebook-sivulla sekä Postin tiedotteessa.

Kuva: Posti

Kuva: Posti

2 kommenttia

  1. Heikki Raukola:

    Päiväpostin jakelu tökkii välillä, viimeksi ilmeisesti eilen. Kiitos ystävällisten naapurien, kirjeet tulevat perille , kuten esim. tänään.Jos naapurit ovat poissa esim. viikon ja jakaja laittaa postiamme heidän laatikkoonsa, kuka sen tuo meille silloin ????
    Tuuraaja katsoo tai ei katso mihin laatikkoon jakaa.Ei ollut ensimmäinen kerta.Tämän palautelaatikon etsiminen oli TYÖLÄSTÄ. Osoitteeni on : Kylmänsuontie 28, 14810 Tuulos

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.