Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Poikkeuksia kirjastojen aukioloajoissa

Ensi viikolla, lokakuun 13. päivänä perjantaina alkaa Hämeenlinnan kirjastojen lainaustauko. Tauko kestää 29.10 saakka. Kirjoja ei voi lainata, ei varata, eikä tarkastella tiskillä eikä web-kirjastossa. Kirjaston lainausjärjestelmä vaihdetaan, minkä vuoksi lainaaminen ja palauttaminen ei onnistu.

Pääkirjasto on normaalisti auki ja pitäjien kirjastot supistetusti. Kirjaston aineistoja voi käydä lukemassa kirjastossa aukioloaikojen puitteissa, mutta niitä ei siis voi lainata kotiin.

Vielä ehdit lainaamaan kirjastosta. Nyt myös uutuuskirjojen, kurssikirjojen ja muun aineiston, jolla normaalisti on kahden viikon laina-aika, eräpäivä on vasta marraskuussa. Käyttökatkon ajalle ei tule eräpäivää. Kirjastoon saapuneet varaukset kannattaa hakea ennen katkosta, vaikka Hämeenlinnan kirjastoissa ennen katkosta saapuneet varaukset voi noutaa asiakaspalvelusta myös järjestelmävaihdon aikana.

Uuden kirjastojärjestelmän myötä Hämeenlinnan kirjastoissa asiakkaat voivat lähtien itse noutaa varaamansa aineiston tarvitsematta pyytää sitä asiakaspalvelusta. Varatut kirjat voi uudistuksen jälkeen noutaa myös kirjastojen itsepalveluaikana.

Kirjastojen aukioloaikana asiakkaat pääsevät lukemaan lehtiä ja kirjoja ja käyttämään muutakin aineistoa kirjastoissa, vaikka lainaaminen ei onnistukaan. Aineistoa voi myös katkon aikana palauttaa kirjastoihin ja palautusluukkuihin. Kirjastoissa voi myös opiskella, työskennellä, oleilla ja pelata. Kirjastojen tietokoneet ovat myös asiakkaiden käytössä. Hämeenlinnan pääkirjaston pelitila Bunkkeri on avoinna järjestelmävaihdon ajan.

E-kirjat, e-lehdet ja muut kirjaston e-aineistot ovat asiakkaiden käytössä, sillä järjestelmänvaihdos ei koske e-aineistoja. E-kirjojen lainaamiseen Ellibs e-kirjapalvelusta tarvitaan kirjastokortin numero ja tunnusluku. Järjestelmävaihdon aikana kirjastot eivät voi antaa uutta kirjastokorttia tai tunnuslukua.

Ne kannattaa hankkia ajoissa ennen käyttökatkoa kirjaston asiakaspalvelusta, jos tunnusluku on unohtunut mutta haluaisit käyttää kirjaston e-aineistoja katkon aikana. Kirjaston e-aineistojen esittelyt ja käyttöohjeet löydät Vanamo verkkokirjastosta, E-kirjasto -välilehdeltä.

Pitäjien kirjastot ovat järjestelmänvaihdon aikana avoinna supistetusti:

Tuuloksen kirjasto:
Ma ja ti 16.–17.10. klo 13-18 avoinna.
Ke-pe 18.10.–20.10. kiinni.
Ma-ke 23.–25.10. kiinni koulutuksen vuoksi.
To 26. klo 12–15 ja pe 27.10. klo 11–16 avoinna.

Hauhon kirjasto:
Ma–ti klo 12–18 avoinna
ke–pe klo 10–16 avoinna
pe 20.10. kiinni
ma 23.–ke 25.10. kiinni lattianvahauksen ja koulutuksen takia, ei edes omatoimiaukioloa.
to-pe 26.–27.10 avoinna klo 10–16
Omatoimiaika normaalisti klo 6–22, jolloin kirjastossa voi omatoimitunnuksilla käydä lukemassa lehtiä ja surffailla netissä. Lainata tai palauttaa ei voi 13.–29.10. välisenä aikana.

Lammin kirjasto on avoinna
Ma-ke klo 12–19
To-Pe klo 10–16
La kello 10–15
Kirjasto on suljettu henkilökunnan koulutuksen vuoksi la 21.10.–25.10. sekä lauantaina 28.10. Lue tarkemmin täältä >>

 

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.