Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Pienistä palasista kokonaisia työpaikkoja

Hämeenlinna pilotoi uudenlaista työllistymisen mallia. Kaupungin Renessanssi-hanke toteuttaa yhdessä SunUra Oy:n kanssa työllistämismallia, missä pitkään työttömänä olleita sparrataan töihin avoimille työmarkkinoille.

Suomen talous on kasvamassa ja työpaikkoja syntyy lisää. Työllistämismallilla yritetäänkin tässä kasvuvaiheessa löytää tapa yhdistää työpaikat ja työnhakijat. Uutta mallissa on mm. työpooli, jossa silpputöistä kootaan kokoaikaisia työpaikkoja. Renessanssi-hankkeen asiakkaat ovat tässä etusijalla. Tavoitteena on koota silpputöistä n. 30 kokoaikaista työpaikkaa avoimilla työmarkkinoilla.

Sparraus koostuu työnhakijoiden haastatteluista ja haastatteluiden analysoinneista, potentiaalisten työnantajayritysten kontaktoinneista, työnhaun tuesta ja video-cv:eistä.

Työpaikkoja etsitään yrityksistä ja tavoitteena lopulta on normaali työsuhde ilman palkkatukea.Tarkoitus on myös selkeyttää tuetun työllistämisen prosessia niin, että se työntarjoajien näkökulmasta helpottuu. Lisäksi kokeilu tuottaa tietoa työllistymisen esteistä ja yksityisen työnvälitystoiminnan soveltuvuudesta eritaustaisille henkilöille.

Renessanssi-hanke on ollut mukana suunnittelemassa mallille omaa verkkopalvelua, www.tyonvalitys.fi yhdessä SunUra Oy:n kanssa. Sivusto julkaistaan heinä-elokuun vaihteessa. Mallin yhteistyökumppanina SunUra Oy vastaa pilotissa tyonvalitys.fi –sivuston ylläpidosta.
Sivuston ideana on koota pieniä töitä yrityksistä yhteen ja muodostaa niistä kokonaisia työsuhteita. Helppokäyttöiseksi tehdyn sivuston keskeinen tehtävä on mahdollistaa matalalla kynnyksellä pienien työtehtävien ilmoittaminen. SunUra vastaa työtehtävien kokoamisesta.

Renessanssi-hankkeen asiakkaaksi pääsee jos on yli 29-vuotias hämeenlinnalainen, palkkatukeen oikeutettu pitkäaikaistyötön, jolla on edellytykset avoimille työmarkkinoille; työkyky ja työhalu. Kannattaakin olla yhteydessä omaan yhteyshenkilöönsä työvoimatoimistossa mikäli kokee olevansa juuri tätä kohderyhmää.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.