Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Pellavamarkkinat on vuoden 2018 Häme-päivä

Hämeen maakuntahallitus valitsi vuoden 2018 Häme-päiväksi Lammin Pellavamarkkinat. Pellavamarkkinat järjestetään tänä vuonna 16. kesäkuuta Yrittäjyys-teemalla. Markkinat ovat järjestyksessään 48. Häme-päivä -tunnus tuo LC Lammille markkinajärjestelyihin 3000 euron tuen Hämeen liitolta.

Hirrensyöksy on perinteisintä Pellavamarkkinaohjelmaa. Rauno Konttila on yleensä kirjaamassa tuloksia kilpailun aikana. Kuva: Matti Siivonen

Hirrensyöksy on perinteisintä Pellavamarkkinaohjelmaa. Kuva: Matti Siivonen

Markkinaisäntänä toimivat yrittäjä Esa Kauppi toteaa sinnikkyyden tuovan tulosta. Pellavamarkkinat on hakenut itselleen Häme-päivä -tunnusta jo usean vuoden ajan. Kauppi arvelee, että markkinaorganisaation kehittävä ote ja LC Lammin juhlavuosi saattoivat vaikuttaa valintaan tänä vuonna. LC Lammi juhli tammikuussa 60-vuotista taivaltaan, joka tulee huhtikuulla täyteen.

LC Lammi on teettänyt markkinointi- ja kehittämissuunnitelman opiskelijatyönä. Markkinaorganisaatiossa harjoittelijana työskennellyt Sara Holm haastatteli tutkimustaan varten noin 100 markkinavierasta ja 60 markkinamyyjää. Kaikki suunnitteilla olevat uudistukset pohjautuvat tutkimuksen tuloksiin.

– Vielä mietimme, mitkä kaikki uudistukset tulevat jo tänä vuonna käyttöön. Kevään aikana avataan nettipohjainen markkinapaikkojen varaus,  jonka toivotaan vähentävän stressiä järjestäjiltä, Esa Kauppi kertoo.

Myös ohjelmaan on tarkoitus panostaa tänä vuonna erityisesti. Vielä 70- ja 80-luvulla penkit täyttyivät viimeistä myöten, kun esiintymässä olivat sellaiset nimet kuin taikuri Reijo Salminen ja Esa Pakarinen Severi Suhosena. Tulevien Pellavamarkkinoiden ohjelmaa suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä Lammin Yrittäjien kanssa.

Hämeen liiton Häme-päivä näkyy Pellavamarkkinoilla varsinaisena markkinapäivänä ja etukäteen markkinoiden mainonnassa. Häme-päiväksi valitaan vuosittain hämäläinen tai muuten maakunnallisesti tai seudullisesti merkittävä tapahtuma, joka järjestetään Kanta-Hämeen alueella. Häme-päiväksi haetaan Hämeen liiton järjestämällä haulla ja valinnan suorittaa maakuntahallitus.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.