Torstai 25.04.2019
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus
Lammi
Selkeää
7°C
Tuuli: 0 m/s P
 

Passikuvaan Lammin Säästöpankin konttorissa

Vahvaa sähköistä tunnistamisvälinettä haettaessa henkilöllisyyden todistamiseen voi käyttää vuoden 2019 alusta vain passia ja henkilökorttia, mutta ei enää Suomen tai muun Euroopan talousalueen jäsenvaltion viranomaisen myöntämää ajokorttia.

Valokuvaaja Timo Ahola pystyttää passikuvausstudion Lammin Säästöpankin Lammin konttorille.

Lammin Säästöpankki haluaa auttaa lammilaisia henkilökortin tai passin hankkimisessa, sillä ajokortti ei enää kelpaa kaikissa tilanteissa pankissa asioidessa.

“Koska Lammilla ei ole valokuvaamoa, päätimme järjestää Lammin konttorille valokuvaaja Timo Aholan kahdeksi päiväksi. Hän ottaa passi- tai henkilökorttikuvat, jotta lammilaisten ei tarvitse lähteä erikseen Hämeenlinnaan kuvattavaksi,” kertoo Pirjo Hynönen Lammin Säästöpankista.

“Passi tai henkilökortti tarvitaan, kun asiakas esimerkiksi hakee uusia pankkitunnuksia tai jos verkkopankkitunnukset ovat lukkiutuneet ja ne avataan konttorissa. Ajokortti käy yhä tunnistamisvälineenä muussa pankkiasioinnissa,” hän jatkaa.

Lammin Säästöpankki tarjoaa passi- tai henkilökorttikuvausta helmikuun 6. ja 7. päivänä kaikille asiakkailleen sekä muille kyläläisille. Valokuvaaja Timo Ahola lähettää valokuvat sähköisesti poliisin lupahallinnon kuvapalvelimelle. Passin voi tilata netissä, ja sen noutopaikaksi voi valita Lammin R-kioskin. Asiakas voi myös saada paperikuvat, jos haluaa asioida Hämeenlinnan poliisiasemalla lupapalvelussa.

Puuttuuko sinulta passi tai kuvallinen henkilökortti? Ei hätää, passikuvaan pääsee ensi viikolla Lammin Säästöpankin konttorissa, passin voi tilata netissä noudettavaksi Lammin R-kioskilta. Kuva: Susanna Mattila

Muutoksen taustalla on vahvaa sähköistä tunnistamista ja sähköisiä luottamuspalveluja koskeva lainsäädäntömuutos. Muutos perustuu siihen, ettei ajokortti ole virallinen todistus henkilöllisyydestä, vaan todistus ajo-oikeudesta. Vahvalla sähköisellä tunnistamisella tarkoitetaan henkilöllisyyden todentamista sähköisesti. Sen avulla kuluttajat voivat turvallisesti vahvistaa henkilöllisyytensä erilaisissa sähköisissä palveluissa.

Vahvassa sähköisessä tunnistamisessa käytettyjä tunnistusvälineitä ovat henkilökorttiin sisältyvä Väestörekisterikeskuksen (VRK) myöntämä kansalaisvarmenne, sosiaali- ja terveydenhuollon toimikortteihin sisältyvät VRK:n myöntämät sosiaali- ja terveydenhuollon varmenteet, organisaatiokortteihin sisältyvät VRK:n myöntämät  organisaatiovarmenteet, pankkien verkkopankkitunnukset ja teleyritysten mobiilivarmenteet.

Lakimuutos koskee vain vahvan sähköisen tunnistamisvälineen hakemista. Ajokortti voidaan siis jatkossakin hyväksyä iän tai henkilöllisyyden todistamiseen monissa erilaisissa asiointitilanteissa.

Valokuvaaja Timo Ahola ottaa passi- ja henkilökorttikuvia Lammin Säästöpankin Lammin konttorilla 6.-7.2.2019 klo 10-15.

Lammille.fi

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.