Tiistai 26.03.2019
Nimipäivät: Manu, Manne, Immanuel, Immo
Lammi
Selkeää
-1°C
Tuuli: 4 m/s P
 

Palveluneuvoja tavattavissa kirjastossa

Ikäihmisille on jo parin vuoden ajan ollut tarjolla palveluneuvontaa tiettyinä päivinä pitäjien kirjastoilla. Palveluneuvoja Riitta Heino ikäihmisten asiakasohjausyksiköstä odotteli asiakkaita lokakuisena torstaiaamuna Lammin kirjastolla. Heinon mukaan päivä oli harvinaisen hiljainen, sillä yleensä joku on jo ollut odottamassa neuvojan saapumista.

Riitta Heino odotteli ikäihmisten palveluneuvontaa kaipaavia Lammin kirjastolla 25. lokakuuta. Seuraavan kerran palveluneuvoja on Lammin kirjastolla 22. marraskuuta. Kuva: Susanna Mattila

“Hyvin usein kysymykset liittyvät pitkäaikaishoivapaikan hakemiseen, ikäihmisten vuokra-asunnon hakemiseen. Lammilaisia kiinnostaa erityisesti uuden palveluyksikön rakentaminen,”Heino kertoo.

Heinon mukaan moni haluaisi varmistaa pitkäaikaishoivapaikan jo silloin, kun vointi on vielä hyvä. Se ei kuitenkaan ole mahdollista. Ensin pyritään turvaamaan kotona asuminen niin pitkään kuin mahdollista. Tässä avuksi tulevat ateria-, turva- ja kuljetuspalvelut.

“Vasta sitten, kun kotiin tulevat palvelut ovat olleet käytössä, eikä enää niistä huolimatta kykene asumaan kotona voi hakea pitkäaikaishoivapaikkaa,” Heino selvittää.

Kotihoidon palveluja on mahdollista saada kotiin väliaikaisestikin, esimerkiksi leikkauksesta toipumisen ajaksi. Joskus väliaikaiseksi tarkoitettu apu muuttuukin pysyväksi.

Palveluneuvojat ovat tavattavissa arkisin ilman ajanvarausta Palvelupiste Kastellissa ja erillisen aikataulun mukaan pitäjien palvelupisteissä. Esimerkiksi Hauholla on meneillään kokeilu, jossa palveluneuvoja on tavattavissa terveysasemalla, koska kirjasto-palvelupiste on melko syrjässä keskustasta.

Seuraavan kerran palveluneuvoja on tavattavissa Hauholla 1. marraskuuta ja 13. joulukuuta. Lammilla palveluneuvoja on seuraavan kerran tavattavissa 22. marraskuuta ja joulukuussa tarvittaessa. Palveluneuvoja on paikalla kymmenestä kahteen.

Tuuloksessa palveluneuvoja käy tarvittaessa. Palveluneuvojilta saa ikäihmisiä koskevaa yleisneuvontaa kaupungin, yksityisten ja kolmannensektorin palveluista.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.