Keskiviikko 01.04.2020
Nimipäivät: Raita, Pulmu, Peppi
Lammi
Selkeää
3°C
Tuuli: 5 m/s PL
 

Päiväkodin purkutyöt on aloitettu

Päiväkodin purkutyöt on aloitettu. Toistaiseksi työ etenee yhden kaivinkoneen voimin. Keskiviikkona aamupäivällä rakennuksesta oli avattu kaksi seinää.

Vanhan päiväkodin purkutyöt on aloitettu. Kuva: Susanna Mattila

Lukija kuvasi maanantaina ennen alueen aidoittamista päiväkodin räystäissä pesiviä tervapääskyjä ja merkkejä niiden pesinnästä. Keskiviikkona purkutyön yläpuolella lenteli noin kuusi paria tervapääskyjä, kun kaivinkone raastoi seinästä lautoja.

Viimevuotiset pesäpaikat löytyivät helposti jälkien perusteella. Lukijan kuva.

Toivottavasti ilmatilassa lennelleet tervapääskyt eivät jääneet kodittomiksi, vaan aloittavat pesinnän jossain muualla. Lukijan kuva.

Terva-, räystäs- ja törmäpääskyt ovat Suomessa erittäin uhanalaisia lintulajeja. Tervapääskyjä voi auttaa rakentamalla niille pesiä. Tärkeätä on rakentaa pesiä lähelle entisiä pesäpaikkoja, sillä tervapääskyt ovat paikkalintuja eli tulevat pesimään aina samaan paikkaan. Ohjeita löydät BirdLifen sivuilta.

Tervapääskyn pönttö tehdään erityisen karkeasta laudasta ja pohjalle asetellaan vähintään viisi senttimetriä sahanpurua tai turvetta. Sille valitaan paikka läheltä räystästä, mahdollisimman aukealta paikalta, jossa oksat eivät haittaa pönttöön lentämistä.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.