Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Oman tiensä kulkija Lammilta

Ensi lauantaina kauppapaikka Tavastilassa estradille kiipeää Elisabeth. Hän tulee esittämään omaa musiikkiaan sekä jouluisia lauluja yhdessä multi-instrumentalisti Paul Uotilan kanssa.

Elisabeth, niin kuka Elisabeth? Lammilla Elisabethin ääntä on kuultu usein. Konnarin koulun joulu- ja kevätjuhlissa, koulun karaokekilpailussa ja Konnarin Lucia-neitona pariinkin otteeseen. Kun maaherra tuli vierailemaan Lammilla, Elisabeth esiintyi tilaisuudessa.

Vahvasti lammilaisjuurinen Elisabeth esiintyy ensi lauantaina Tavastilan joulunavauksessa. Kuva: Johanna Rosenlew

Vahvasti lammilaisjuurinen Elisabeth esiintyy ensi lauantaina Tavastilan joulunavauksessa. Kuva: Johanna Rosenlew

Elisabeth Ehrnrooth muutti perheensä kanssa Lammille kuusivuotiaana. Viidennelle luokalle hän siirtyi Sankolan koulusta Konnarin kouluun ja sai musiikinopettajakseen Erkki Pekkasen.
– Erkki Pekkasella oli suuri vaikutus laulamiseeni siinä iässä, koska Erkki kannusti ja rohkaisi minua laulamaan ja esiintymään.
– Muistelen Erkki Pekkasta edelleen suurella lämmöllä ja niitä aikoja kun hän oli musiikinopettajani. Muistan kokeneeni Erkin musiikkitunneilla ensimmäistä kertaa onnistumisen tunteita koulussa – että tässä olen tosi hyvä.
Elisabeth kävi lukion kaksi ensimmäistä luokkaa Hämeenlinnan Lyseon lukiossa, mutta kirjoitti kuitenkin ylioppilaaksi Lammin lukiosta. Tästä syystä hän ei kuitenkaan ollut mukana musikaalissa.
Lukion jälkeen Elisabeth keikkaili freelancerina sivutyökseen ja opiskeli sosiaalipsykologiaa Helsingin yliopistossa. Kolmen vuoden opiskelujen jälkeen hän kuitenkin ymmärsi, että sydän paloi jollekin aivan muulle.
– Muistan kysyneeni itseltäni, että jos minulla olisi vain vuosi aikaa elää, mitä tekisin? Vastaus oli silloin todella selkeä. Halusin julkaista oman levyn.
Elisabeth haki opiskelemaan Pop & Jazz Konservatorioon, josta hän valmistui muusikoksi ja laulajaksi reilu vuosi sitten. Koulun aikana tulevaisuus musiikin parissa alkoi konkretisoitua.
–  Nykyisen bändini kanssa aloin esittämään omaa musiikkia tasan vuosi sitten, alkutalvesta 2015.
Viime kesänä Elisabeth vietti muutaman viikon bändinsä kanssa Islannissa. Reykjavikissä he nauhoittivat Elisabethin musiikkia. Helmikuussa 2017 julkaistaan tältä äänitysmatkalta ensimmäinen single. Elisabethin musiikki saa paljon vaikutteita elokuvamusiikista ja on englanninkielistä.
– Tämä tulee olemaan ensimmäinen virallinen julkaisu, ja teen sen omakustanteena. Olen päättänyt että pidättäydyn yhteistyöstä levy-yhtiöiden kanssa vielä tässä vaiheessa, jotta saan tehdä taidettani omassa rauhassa. Musiikkini on kaivannut paljon aikaa kehittyäkseen siksi, mitä se on tänä päivänä. Olen kerännyt uskallusta tehdä juuri sitä musiikkia mitä minusta kumpuaa. Tällä alalla, niinkuin tässä maailmassa, voi helposti muokkautua ulkoisten toiveiden ja muiden ajatusten mukaan. Sitä olen halunnut varoa ja välttää.
Elisabethille laulu on ollut aina luontainen ilmaisutapa. Hän on laulanut aivan pienestä asti, ja muistaa kirjoittaneensa ensimmäiset omat laulunsa jo 12-vuotiaana. Niitä lauluja hän ei kuitenkaan näyttänyt kenellekään. Hänestä on kasvanut määrätietoinen nainen, joka haluaa tehdä musiikkiaan juuri omalla tavallaan.
– Olen säveltänyt, sanoittanut ja pitkälti myös tuottanut ne biisit itse, joita olen julkaisemassa nyt helmikuussa 2017.
Elisabeth uskoo, että maailma kaipaa enemmän läsnäoloa ja tunteiden näyttämistä. Hän kertoo musiikin olevan itselleen kuin terapiaa, ja vahva osa omaa identiteettiä.
– Koen olevani herkkä, läsnä ja jopa haavoittuvainen tehdessäni ja esittäessäni omaa musiikkiani. Pyrin olemaan minä itse. Sekä lavalla, että pianon äärellä kotona.
Tavastilassa Elisabeth esittää omia kappaleitaan Paul Uotilan kanssa, joka on myöskin tuttu Euroviisukarsintoihin yltäneestä yhtyeestä Satin Circus.
– Paul soittaa mun bändissä kontrabassoa. Lisäksi esitämme Tavastilassa lempijoulukappaleitani. Luvassa paljon tunnelmointia ja läsnäoloa. Rakastan joulutunnelmaa, ja odotan innolla sen luomista Tavastilaan ensi viikonloppuna.
Elisabeth palaa Lammille usein viettämään joulua ja pyhiä.
– Vanhempani asuvat sielä edelleen. Luonto on mulle tärkeä asia. Saan rauhottua ja maadoittua luonnon äärellä. Nautin siitä.

Kauppapaikka Tavastilan joulun avaus 19.11.2016 klo 10–15. Elisabeth esiintyy klo 12.30 ja 13.30.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.